Aquest proper diumenge, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les persones sense llar, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), serà escenari d’una jornada de sensibilització i captació de fons que organitza el Centre Sant Joan de Déu, amb el propòsit de visibilitzar la realitat de les persones sense llar i promoure la millora social mitjançant la col·laboració de la ciutadania valenciana.

Les activitats començaran a les 11:00 hores del matí amb un ‘Café solidari’ a l’explanada del museu, on es posaran a la venda productes solidaris i artesanals i es podrà escoltar música en directe. Els donatius es destinaran, de forma íntegra, al programa de la xarxa d’habitatges de Sant Joan de Déu.

A les 12:00 hores, tindrà lloc la inauguració de la instal·lació ‘Casa / Llar’, de l’artista Raquel Rodrigo, ubicada al hall del MuVIM. Es tracta d’una reflexió oberta i participativa en relació a les persones sense llar.

Posteriorment, al saló d’actes del museu, se celebrarà una xerrada-col·loqui en la que intervindran la mateixa Raquel Rodrigo, qui presentarà l’obra amb motiu de la campanya ‘Teixint complicitats per a que ningú es quede enrere’, la regidora de Desenvolupament Humà a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, a més de Joan Uribe, antropòleg i director de Serveis Socials de Sant Joan de Déu a Barcelona i membre de la Federació Europea d’Associacions Nacionals que treballen amb persones sense llar (Feantsa). El col·loqui estarà moderat per Isabel Tortajada, treballadora social i directora dels Serveis Socials del col·lectiu a València.

Col·lectiu d’ajuda a les persones sense llar

Els Serveis Socials de Sant Joan de Déu constitueixen una entitat amb més de 125 anys d’història a la ciutat de València, orientada des del 1992 a treballar en benefici de les persones sense llar. Segons apunten des del col·lectiu, la seua missió resideix en acollir a les persones necessitades, respectant la seua dignitat, cuidant i promovent la seua qualitat de vida. Per això, treballen des de la intervenció social, tractant d’oferir les oportunitats i atenció necessària a totes les persones en aquesta situació, mitjançant l’aplicació de diferents programes socials i terapèutics.