nadalesLa Diputació de València,a través de la Unitat de Normalització Lingüística, presenta aquesta vesprada, a les 19:00 hores al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), el disc «Ara ve Nadal». Un treball que inclou tradicionals nadales valencianes versionadesa ritmes pop-rock. El compacte ha comptat amb la compilació i selecció del crític musicalJosep Vicent Frechina, disseny de Daniel Olmo, d’Estudi Grafema, i producció musical a càrrec de Mésdemil, segell discogràfic especialista en música actual.

En l’enregistrament han participat un total de 15 artistes i grups de música valencians. Tardor ha versionat la nadala A Betlem me’n vull anar, Mox canta L’olla de Nadal, Arthur Caravan aporta Pastorets i pastoretes, Sva-ters Nadala de Carcaixent, Feliu Ventura interpreta Ai, Pep!, Herba Negra i Bit Beat Boy porten Barrabàs, Gent del desert versionen Ou, ou quina meravella, Lilit i Dionís & Mark Dasousa canten Nadala del poble de Callosa d’En Sarrià, Andreu Valor versiona Parrampim, Mireia Vives i Borja Penalba interpreten Maria anava partera, El Diluvi Tampa Tapam i Pau Alabajos canta La nit de Nadal.

Durant l’acte de presentació del disc intervindran la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, el diputat de Cultura, Xavier Rius, la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, a més de Josep Vicent Frechina, compilador del compacte. A més, es comptarà amb les actuacions en directe de Mireia Vives i Borja Penalba, Andreu Valor, Tardor i Herba Negra, els quals interpretaran la nadala que han versionat per a l’ocasió. Així mateix, s’obsequiarà a cadascun dels assistents amb un  exemplar del compacte.

«Ara ve Nadal» forma part de les campanyes de difusió i promoció de l’ús del valencià impulsades per part de la corporació provincial. El CD serà distribuït entre els més de 180 ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència lingüística, així com als consistoris que disposen d’agència AVIVA de promoció del valencià.

Aquest és el segon volum de nadales que edita la Diputació de València, després de «Done’m l’asguilando!Cançons populars del Nadal valencià», que recopilava  una sèrie de nadales de tot l’àmbit territorial valencià, des del Pinós fins a Vinaròs, amb l’element comú de l’asguilando.

L’edició és no venal i podran escoltar-se les cançons en el web de Mésdemil https://mesdemil.bandcamp.com/

Accés a l’arxiu sonor: http://www.mesdemil.com/release/ara-ve-nadal/