La vicepresidenta del Patronat de Turisme València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho; el representant de Terres dels Alforins, Pablo Calatayud, i els alcaldes de Fontanars dels Alforins, Moixent i la Font de la Figuera, Julio Biosca, Teófilo Fito Martínez i Vicent Muñoz, han firmat hui el Compromís de Fontanars dels Alforins per a afavorir la competitivitat turística de les Terres dels Alforins.

Pilar Moncho ha traslladat el suport del Patronat de Turisme a aquesta unió ratificada hui. «Ara hi ha tres ajuntaments units al costat del coŀlectiu d’empresaris cellerers de les Terres dels Alforins, que s’escolten i treballen des de la coŀlaboració, la peça fonamental de l’èxit d’accions futures».

Paisatge únic i actiu econòmic de primer ordre

Com ha explicat la màxima representant de l’Àrea de Turisme de la Diputació, «hui naix un acord per a afavorir la competitivitat turística d’un territori únic, un paisatge propi amb un actiu econòmic de primer orde: el cultiu, la producció i la comercialització de vins d’alta qualitat emmarcats en la DO València amb marca pròpia: Terres dels Alforins».

València Turisme ha finançat un pla director turístic de les Terres dels Alforins amb un horitzó quadriennal (2016-2020) amb l’objectiu de posicionar la marca turística del territori i afavorir la competitivitat dels llocs turístics de la zona.

Amb aquest pla i amb la signatura de l’acord, «responem a la promesa que vos vàrem fer, ara fa un any, als alcaldes de la zona de treballar conjuntament per a la promoció i la difusió de les Terres dels Alforins. I en la nostra resposta, des de València Turisme, també fem partícips els agents privats, fonamentals per al desenvolupament econòmic d’aquesta terra» —ha manifestat la diputada de Turisme.

Turisme enològic real i sostenible

En aquest sentit, Pilar Moncho ha incidit en la idea que «estem fent realitat una nova manera de fer les coses obrint potencialitats i recursos turístics per a transformar-los en productes turístics competitius que siguen capaços d’atraure un turisme enològic real i sostenible, que també serà un revulsiu per a minimitzar l’estacionalitat turística de la província».

Els cellerers de les Terres dels Alforins han agraït l’obertura de mires. «El que els ibers no van fer, nosaltres sí que estem fent-ho amb la unió de tres pobles: Fontanars dels Alforins, Moixent i la Font de la Figuera» —ha dit Daniel Belda.

En representació de les Terres dels Alforins, Pablo Calatayud ha recordat que «estem treballant molts anys, durant els quals havem aconseguit moltes metes: hem passat de la producció majoritària del vi de granel a l’actual 95% de vi embotellat d’alta qualitat. Som dotze empreses vitivinícoles que volem mostrar-nos al món i sobretot reivindicar la nostra marca de qualitat com a signe d’identitat».