La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat hui l’Olleria acompanyada per l’alcalde de la localitat, Julià Engo, per conèixer de primera mà les necessitats d’aquest municipi de la Vall d’Albaida i aquelles actuacions realitzades a través dels fons del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i les línies d’ajuda habilitades per part de la corporació.

Maria Josep Amigó ha estat rebuda per l’alcalde de la localitat i representants de la resta de la corporació municipal. Posteriorment, han visitat les actuacions de rehabilitació i condicionament escomeses al Parc de la Font Vella. Una zona de jardins i parc infantil, recentment habilitada al voltant de la mateixa font i de l’antic llavador, i que pretén reconèixer el valor de l’aigua, a través d’un naixement natural on aquest element constitueix el gran protagonista, a més de crear un breu recorregut paisatgístic que mantindrà el traçat històric en l’antiga murada exterior de la vila.

Així mateix, des de la corporació provincial s’ha habilitat una línia pressupostària de 150.000 euros per a condicionar una rocalla que, en un futur, funcionarà com a auditori a l’aire lliure per a la celebració d’espectacles i actes públics.

Segons la vicepresidenta, aquesta actuació «posa de manifest que l’Olleria ha tingut molt clar la necessitat de recuperar la zona degradada de la Font Vella per al gaudi dels veïns i veïnes del municipi», ha indicat. En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha mostrat la seua satisfacció «per veure com els alcaldes i alcaldesses deixen de banda les grans inversions, les obres faraòniques, i aposten per invertir els diners públics en millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans», ha explicat.

Per la seua part, l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, ha exposat que la intenció de l’actual equip de govern municipal «radica en donar valor a les zones municipals, habilitar espais d’esplai perquè els veïns puguen gaudir del seu municipi», ha indicat. Per això, «aprofitem les inversions públiques per a recuperar zones degradades, enriquir i donar valor als nostres barris».

Julià Engo ha explicat que el proper exercici està previst iniciar la segona fase de condicionament de la Font Vella. Unes actuacions que consistiran en rehabilitar l’antic llavador i la font, elements que constitueixen un naixement natural d’aigua i que s’integraran dintre de la zona verda.

Així mateix, l’alcalde de l’Olleria ha avançat que el projecte contempla una tercera fase d’actuacions orientada «a solucionar els problemes d’embassaments d’aigua que s’originen com a conseqüència de la pluja a tota la zona de la riba», a més de «condicionar la zona per completar la seua urbanització, a través de la instal·lació de canonades per a l’evacuació d’aigua, la instal·lació d’enllumenat públic i habilitar una zona de representacions i activitats públiques que funcionarà com a auditori a l’aire lliure», ha explicat.

El projectecompta amb una dotació pressupostària global propera als 500.000 euros, dels quals la Diputació de València finança un percentatge proper al 95 per cent del total de la inversió.