La Diputació subscriurà un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de València, per valor de 189.000 euros, amb l’objecte de projectar les tradicions i la cultura festiva de la ciutat. Els termes del mateix s’han abordat durant la reunió que han mantingut en la jornada de hui la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, a la seu de la corporació provincial.

Maria Josep Amigó ha recordat que des de la Diputació «es treballa per posar en valor les festes i el nostre patrimoni». En aquest sentit, ha destacat que les Falles «constitueixen un valor essencial dels valencians», i ha emfatitzat la «connotació especial» que acrediten aquest any «ja que estem d’enhorabona per la seua declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco». Així mateix, la vicepresidenta també ha incidit en que aquesta col·laboració no queda restringida exclusivament a les Falles, sinó que «s’estén també a la centenària Fira de juliol, la Batalla de les Flors i els actes commemoratius amb motiu del 9 d’Octubre, la festa de tots els valencians i les valencianes», ha apuntat.

En última instància, Maria Josep Amigó ha remarcat que aquesta reunió s’emmarca dintre del propòsit manifestat per part de la corporació provincial «de col·laborar estretament amb la resta d’administracions» i, en aquest cas en particular, «per poder treballar colze a colze amb l’àrea de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València», ha indicat.

Per la seua part, Pere Fuset ha valorat positivament la trobada «per posar en comú les polítiques conjuntes que estem desenvolupant per a reivindicar la cultura festiva de la ciutat de València». Així mateix, Fuset ha agraït «la col·laboració i implicació de la Diputació per a mantenir viva, entre d’altres, una festa com les Falles, que constitueix un motor cultural, social i econòmic per a la ciutat», ha indicat.

El conveni comprèn la col·laboració de la Diputació de València en diferents festivitats de rellevància per a la ciutat de valència. Aquestes són les Falles, els actes del 9 d’Octubre, la Fira de juliol, així com altres àmbits arrelats en la nostra tradició festiva, com ara la pirotècnia.

Harmonització dels actes fallers

La trobada també ha servit per establir pautes de col·laboració i coordinació entre la Diputació de València i la regidoria de Cultura Festiva en relació als actes en què participa la corporació provincial i queden emmarcats dintre de la setmana fallera.

En aquest context, resulta d’especial rellevància la recepció que cada any organitza la Diputació de València a les comissions falleres i que, en aquesta ocasió, també tindrà un marcat caràcter social, a més de mantenir-se les ajudes que s’aporten a les comissions per al manteniment de la festa.