La diputada de Turisme i vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha fet hui un balanç “altament positiu” de la presència i acció d’aquest organisme, amb la seua marca València Turisme, en la Fira Internacional de Turisme FITUR 2017, celebrada del 18 al 22 de gener a Madrid.
“València Turisme ha iniciat la via adequada per a retornar al turisme de les nostres comarques la seua importància clau en la revitalització del teixit econòmic i empresarial en tot el territori valencià, tal com ha quedat demostrat amb la presentació i l’acollida de productes turístics en col·laboració amb la resta d’administracions i també empresaris valencians, que evidencien una nova forma de gestionar i posar en valor els recursos locals dels nostres municipis”, ha destacat.
La diputada ha exemplificat aquesta idea amb els set nous projectes turístics creats entre el Patronat de Turisme de la Diputació i ajuntaments com els de València, Gandia, Llíria, Sagunt o Tavernes de la Valldigna, així com amb l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Mercavalencia, el Consorci de la Marina de València, l’IVAM, la Conselleria de Cultura i empreses de les diferents comarques (un total de 17) vinculades als àmbits gastronòmic, cultural i actiu.
El Patronat ha iniciat el curs turístic en Fitur 2017 complint amb les màximes d’austeritat i optimització de recursos públics per a “destinar més inversió directa a la competitivitat turística valenciana, tant referent a l’activitat desplegada pels municipis, complint amb la vocació municipalista de la Diputació, com a la gestió privada desenvolupada per empreses turístiques valencianes”.
Municipis amb València Turisme
València Turisme ha participat en la present edició de Fitur acompanyada dels següents municipis:
Com a co-expositors amb espai propi: Cullera, Gandia, Oliva, Sagunt i Canet d’en Berenguer.
Les poblacions amb espai compartit en l’estand i presència pròpia: el Puig de Santa Maria, Puçol, la Valldigna, Xeraco i Sueca (litoral), a més d’Algemesí, Alzira, Xàtiva, Ayora, Bétera, Llíria, Riba-roja de Túria, la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Ontinyent, Requena, Utiel, Paterna i Manises (interior).
El municipi de Buñol es trobava situat en la zona de producte de l’estand de la Comunitat Valenciana, mentre que localitats com Cofrentes, Quart de Poblet i Catarroja no tenien espai propi però sí han estat presents a través de l’assistència dels seus representants locals.
Propostes diferents
“En aquesta edició de Fitur, hem participat amb una proposta de treball diferent a altres convocatòries, encara que sempre mantenint la promoció del territori i, per tant, de la destinació València en conjunt. No obstant açò, hem apostat per la promoció d’empreses relacionades amb els productes de les nostres comarques, que són els comercialitzen”, ha explicat Moncho.
“Aquest és el camí que hem de continuar enguany, sense deixar de costat, en cap cas, la col·laboració constant amb els tècnics dels ajuntaments, als quals hem incorporat en el nostre objectiu de generar productes turístics en totes les comarques”.
“Mantenim, sense dubtar-ho, la promoció del territori des de la perspectiva local, però intentem canviar antigues inèrcies municipals centrades en la mostra en Fitur dels recursos patrimonials pràcticament en exclusiva, cercant presentar també altres esdeveniments i activitats locals que poden resultar molt suggeridores a possibles visitants”, ha agregat Pilar Moncho.
L’aposta de València Turisme en aquest sentit se centra en quatre amplis projectes “estratègics per al posicionament del Patronat de Turisme”, pel seu abast territorial i poblacional, que es desglossen en un total de set i s’han gestat durant tot 2016 per a començar a executar-se en les pròximes setmanes.
“Del Tros al Plat”, “La’Art del Turisme”, “La Mar de València” i accions centrades en el Patrimoni com a Recurs Turístic (“Gandia, ciutat d’escriptors”, “Tavernes de la Valldigna i el centre arqueològic de Bolomor”, “Els Centres d’Arqueologia de Llíria” i “Sagunt, Patrimoni de la Humanitat”), són les primeres accions, “però el Patronat no per a la seua activitat i, després d’aquest gran inici, pren un major impuls per a seguir projectant en el sector turístic els nostres municipis, les nostres comarques i tots els agents locals (públics i privats) implicats en ell, en el nostre territori”.