El Ple de la Diputació de València ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de València, en matèria de Tecnologies de la informació i la comunicació i administració electrònica, a través del qual l’Ajuntament de València començarà a utilitzar la plataforma digital de formació de la Corporació provincial, que facilitarà gestionar electrònicament tots els processos i procediments relacionats amb la formació municipal.
El diputat de Modernització i Administració Electrònica, Ivan Martí, ha assenyalat que “comença una nova etapa de col·laboració amb l’Ajuntament de València amb l’objectiu que puguem compartir i aprofitar els recursos, de manera que el resultat final siga proporcionar un millor servei a la ciutadania”. Aquest conveni estableix una cessió mútua d’aplicacions informàtiques i la posada en comú dels recursos tecnològics, per al desenvolupament conjunt de nous projectes i complementari de les aplicacions existents, amb l’objectiu d’ampliar-les o millorar el seu disseny o funcionalitat. El regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha assenyalat que “per a l’ajuntament resulta prioritària la formació del personal empleat públic i amb la utilització d’aquesta eina de la Diputació es podrà gestionar la capacitació dels 4.907 empleats que disposa el consistori”.

A més, aquest portal permetrà realitzar enquestes o col·locar avisos, així com proporcionar informació d’utilitat per als treballadors com a campanyes corporatives, ofertes o millores d’ocupació o mobilitat interna. Tots dos representants coincideixen a assenyalar la importància que té “la col·laboració entre administracions per a compartir els recursos i aconseguir així un millor aprofitament dels mateixos”. Tant la Diputació com l’Ajuntament es comprometen a contribuir tècnica i institucionalment en el desplegament i execució dels programes, projectes i iniciatives que duguen a terme conjuntament. El conveni tindrà una durada de cuatros anys i es podrà prorrogar per quatre anys més.