La Diputació de València estudia col·laborar amb l’Ajuntament de la ciutat en algunes de les activitats organitzades pel Consistori amb motiu de la Capital Mundial de l’Alimentació que enguany ostenta València. En una trobada mantinguda amb l’alcalde de València, Joan Ribó, el president i la vicepresidenta de la Corporació, Jorge Rodríguez i Maria Josep Amigó, han mostrat el seu interés en què la Diputació se sumeix a aquest esdeveniment, ja que respon a la línia marcada per l’equip de govern provincial de treballar “colze a colze amb els ajuntaments”, ha assenyalat Rodríguez.

“El que anem a intentar és que aquest esdeveniment no abrace solament a València sinó que també ho faça a molts pobles i ciutats que poden sentir-se perfectament vinculades al projecte”, ha puntualitzat el president. Per la seua banda, l’alcalde Joan Ribó ha compartit la seua intenció que el president de la Corporació provincial estiga present en el comitè d’honor de l’esdeveniment, que prepara entre altres activitats la celebració d’una trobada amb alcaldes de tota la Comunitat Valenciana per a parlar sobre temes alimentaris. “Es tracta d’actuacions que seran molt importants per a la ciutat”, ha assegurat Ribó.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, qui també ha participat en la reunió, ha manifestat que des de la corporació “apostarem fort perquè els nostres municipis, seguint l’estela de la capital, València, impulsen la millora dels seus hàbits alimentaris promocionant dietes saludables i ecològiques”.

L’objectiu principal d’aquest projecte és conscienciar a la societat sobre els sistemes alimentaris actuals i atorgar major protagonisme a la societat civil en l’alimentació, així com treballar per un millor aprofitament d’altres formes de producció ecològica. La declaració de la FAO el passat 10 d’octubre situa a València en el mapa de l’alimentació mundial, una oportunitat per a impulsar la millora dels hàbits en les ciutats, cap a una alimentació saludable, sostenible i ecològica.

El Museu de la Mar

Rodríguez ha agraït a l’alcalde l’acostament que el consistori de la ciutat està tenint amb els municipis valencians: “Estàvem acostumats al fet que València visquera immersa en la seua pròpia realitat i més d’esquena al que són els pobles i, per tant, també a la Diputació, per la qual cosa és molt evident el canvi d’actuació i de treball de l’Ajuntament de València i del seu alcalde”, ha assenyalat.

En aquest context de col·laboració institucional, els responsables de la Diputació també s’han interessat pel projecte del Museu de la Mar, pel que concerneix la rehabilitació de la part corresponent a la Marina, una iniciativa que pretén recuperar i posar en valor la tradició marinera de la ciutat. La institució provincial ja va aconseguir un acord de col·laboració amb l’Ajuntament de València en l’àmbit turístic en relació amb aquest projecte, que va ser presentat en la passada edició de Fitur.

En paraules de Rodríguez, “el projecte museístic de la Marina té d’una banda un objectiu turístic, però també una fi d’innovació, i la Diputació se sent perfectament a gust tant amb el foment del turisme, del que ens podem beneficiar, no solament la ciutat de València sinó la resta de pobles i ciutats de la província, com en eixe objectiu d’innovació. Per açò la Diputació en la mesura que puga estarà en eixe projecte i ajudarà en eixa rehabilitació”.

En la mateixa línia s’ha expressat la vicepresidenta i ha considerat que “sempre que puguem unir esforços entre administracions, com és el cas del Museu de la Marina entre Ajuntament i Diputació, el resultat serà òptim”

Finalment, Joan Ribó ha explicat que en el Museu de la Mar hi ha plantejades dues actuacions, una en la Casa dels Bous, que durà a terme l’Ajuntament, i una altra en la Marina. “El que hem proposat és que la Diputació es plantege entre enguany i el que ve la rehabilitació de la part que correspon a la Marina. En principi hi ha acord sobre aquests temes, cal treballar el tema dels estatuts, perquè pensem que és molt important engegar-ho al més prompte possible”, ha apuntat l’alcalde de València.