La Diputació de València, a través del programa provincial d’ajudes dirigides a organitzacions no governamentals per a la cooperació internacional, finançarà amb una dotació pressupostària de 47.129 euros un projecte de la Fundació de Municipalistes per a la Solidaritat i l’Enfortiment Institucional (MUSOL) que té per objecte la previsió d’aigua potable, gestió comunitària i educació sanitària del municipi de Villa Tunari, a Bolívia. Així ho ha comunicat el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, durant la reunió que ha mantingut amb diferents representants d’aquesta ONG.

Segons ha explicat el mateix Altur, la trobada ha servit «per a conéixer majors detalls del programa d’execució del projecte adjudicat, a més de debatre i efectuar una sèrie de reflexions envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible i dels programes futurs que té previst implementar aquesta mateixa ONG», ha indicat el diputat.

El responsable de l’àrea de Cooperació Municipal ha incidit en que es tracta «d’un àmbit de treball molt interessant, que compta amb el ferm compromís per part de la Diputació de València mitjançant el Pacte d’Alcaldies i per al qual hem volgut manifestar la intenció d’aquesta corporació en poder ajudar al seu desenvolupament», ha apuntat.

Per la seua part, Rafael Garcia, president de MUSOL, ha agraït a la Diputació de València «la seua sensibilitat cap a aquest tipus d’iniciatives», alhora que ha destacat que aquelles qüestions relatives als Objectius de Desenvolupament Sostenible, un conjunt de propòsits relacionats amb el futur desenvolupament internacional establerts per les Nacions Unides i promoguts com a Objectius Mundials per al Desenvolupament Sostenible, «constitueixen un acord a nivell mundial que trasllada aquelles qüestions tradicionalment adreçades a la cooperació internacional per al desenvolupament del Tercer Món al conjunt de les administracions». És per això, ha insistit en que «es tracta d’un projecte ampli que afecta als diferents nivells administratius –municipis, províncies, Estat– que es troba ara mateix en la fase inicial».

MUSOL

La Fundació de Municipalistes per a la Solidaritat i l’Enfortiment Institucional (MUSOL) va nàixer el 1998 de la mà d’un grup de funcionaris, professionals, experts i investigadors que varen centrar els seus interessos i carreres professionals en l’àmbit de l’administració local espanyola.

Des de la seua fundació, MUSOL té una vocació dirigida al treball amb els ens locals del sud amb l’objectiu d’enfortir les capacitats dels actors locals i el seu paper en el desenvolupament local. Al llarg dels anys, MUSOL ha diversificat la seua acció des del punt de vista geogràfic i sectorial. No obstant això, l’organització reafirma la seua ambició de constituir una referència en el treball amb els ens públics i les organitzacions locals d’Espanya, Àfrica i Amèrica Llatina.