La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, assisteix aquest diumenge a la cerimònia d’obertura de la cinquena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), que celebra al Palau de les Arts Reina Sofia de València.

 

D’aquesta forma, la vicepresidenta mostrarà el suport de la corporació provincial a un certamen que, entre el 19 i el 26 de febrer, projectarà més de 300 pel·lícules a les seues seus de la ciutat de València i altres set municipis de les comarques valencianes. Els llargmetratges són professionals i realitzats per centres educatius, i es preveu que puguen  congregar a prop de 20.000 espectadors entre els diferents passes. L’objectiu de la mostra és seguir utilitzant el llenguatge audiovisual com a eina de formació.

 

La MICE, impulsada per l’associació cultural Jordi El Mussol, desplegarà la seua oferta en diversos espais de la capital, com el Palau dels Arts Reina Sofia, el Centre del Carme, l’IVAM o el Centre Municipal de Joventut d’Algirós, entre d’altres. A més, aquest any adquirirà un especial protagonisme al barri del Cabanyal, que acollirà una part important de les activitats al Teatre El Musical i el Museu de la Setmana Santa Marinera.

Així mateix, a les propostes de la ciutat de València, cal incorporar els municipis que edició rere edició s’han anat sumant a la mostra. En aquesta ocasió, també gaudiran de projeccions i tallers les localitats de Bonrepòs i Mirambell, Benetússer, Sueca, Benifaió, Pedreguer, Sagunt i l’Eliana. Cal recordar que la MICE també té una cita cada estiu a Estivella i una altra a Madrid.

Quant als homenatjats, la mostra comptarà amb la visita del director de cinema català Ventura Pons, que presentarà El virus de la por, i l’actriu Maria Rosari Omaggio, protagonista d’El virgo de Visanteta. A més, l’Índia és el país convidat a la present edició de la MICE.