El Patronat de Turisme de València patrocina, a través de la seua marca València Turisme, les rutes turístiques “Entre Comarques” que recorreran 60 municipis de les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i Baixa, La Costera, La Canal de Navarrés i la Safor, durant cinc mesos, des de febrer a juny d’enguany.

El programa “Entre Comarques” està organitzat per les mancomunitats de la Vall d’Albaida, Riberaturisme, La Costera, La Canal de Navarrés i la Safor i subvencionat per la Diputació de València i el Patronat de Turisme.

Tal com destaca la vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, “és una satisfacció comprovar que aquest programa, en el qual vaig participar per primera vegada des de Ribera Turisme i, ara, des del Patronat, creix any a any en qualitat i en varietat”.

Sinèrgies turístiques costa-interior

“Entre comarques” propicia un important fluxe de visitants per als municipis participants i suposa també posar a l’abast de tots els valencians les propostes turístiques de 60 municipis. A més, segons apunta Pilar Moncho, “també contribueix a generar sinèrgies entre municipis de costa i interior”.

La iniciativa turística de visites guiades, que enguany compleix la seua quarta edició, ofereix 34 dies de ruta durant 17 caps de setmana per a mostrar la història, la cultura, les tradicions, els costums i la gastronomia valencianes.

De Turís a L’Olleria

Concretament, es recorreran els municipis de Turís, Montroi, Beniarjó, Potries, Benigànim, Quatretonda, l’Alcúdia, Benimodo, Favara, Simat de la Valldigna, Albaida, Aielo de Malferit, Carcaixent, la Barraca, Sueca, Polinyà de Xúquer, Beniatjar, Llutxent, Oliva, Piles, Carlet, la Pobla Llarga, Bocairent, Tavernes de la Valldigna, Otos, la Pobla del Duc, Llombai, Benifaió, Montesa, Vallada, Agullent, Benissoda, Sumacàrcer, Benimuslem, Quesa, Bicorb, Xàtiva, Ontinyent, el Palomar, Anna, Bolbait, la Font de la Figuera, Llanera de Ranes, Énguera, Xella, Castelló de Rugat, Salem, la Llosa de Ranes, el Genovés, Moixent, l’Alcúdia de Crespins, Xeresa, Xeraco, Vilallonga, Ròtova, Algemesí, Alzira, Alfauir, Barx i l’Olleria.

Per a participar en el programa cal consultar el calendari establit perquè hi ha rutes matutines, a les 10:30, i vespertines, a les 16:30, que parteixen des de l’Ajuntament de cada municipi. El preu per persona és de 4 euros per dia i inclou les visites guiades. Per a més informació, cal consultar en www.valenciaturisme.org.