La vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho i l’alcalde de Llíria, Manuel Civera, han presentat avui, en roda de premsa, el projecte d’habilitació de la nova Oficina de Turisme en els Mausoleus Romans que compta amb una inversió de 100.000 euros de València Turisme fixada en un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Llíria.

La presentació del nou espai, que es convertirà en el nou eix turístic local i en un punt estratègic per al turisme comarcal, s’ha celebrat en l’emblemàtic edifici dels Mausoleus Romans i ha comptat amb la presència del regidor de Turisme, Ferran Pina, el gerent de la Patronat, Pau Pérez, i el cap de l’Àrea de Producte Turístic del Patronat, Evarist Caselles.

Pilar Moncho ha destacat que el Patronat de Turisme de la Diputació de València “ha d’arribar a aquells projectes turístics locals que són necessaris i competitius i que necessiten el nostre suport per a convertir-se en realitat, com el nou centre d’interpretació del patrimoni turístic de Llíria instal·lat en els emblemàtics Mausoleus Romans”.

La màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació de València ha assegurat que tornarà al municipi perquè “m’agrada conéixer les necessitats per també els resultats dels projectes empresos”.

Patrimoni cultural com a targeta de presentació turística

Per la seua banda, l’alcalde de Llíria ha agraït al Patronat la injecció de 100.000 euros per a la millora de l’accessibilitat dels Mausoleus i l’habilitació de la nova Oficina de Turisme, “perquè és un projecte global que recupera el patrimoni cultural de Llíria i ho converteix en targeta de presentació del municipi als seus visitants”.

El projecte finançat per València Turisme inclou la millora de l’accessibilitat de l’edifici, des de la planta baixa a la superior, destinada al nou centre de dinamització turística i a la nova Oficina de Turisme, que es traslladarà des de la seua actual ubicació, en Ca la Vila, als Mausoleus Romans, un edifici que és la “entrada natural dels turistes a Llíria i el punt de partida de les rutes turístiques” ha explicat el tècnic de Turisme de Llíria, Vicent Sesé.

Cresol de civilitzacions a Llíria

Llíria és, segons ha manifestat l’alcalde Manuel Civera “un cresol de civilitzacions i permet al visitant recórrer 3.000 anys d’història en un sol dia”. La capital de Camp de Túria ofereix al turista diverses rutes entre les quals destaca la Ibèrica i la Llíria històrica que ofereix un recorregut des de l’Edetania fins al Barroc passant per l’Edeta romana, amb els seus mausoleus i el Santuari Oracular de Mura, la Vila Vella i els Banys àrabs.

Altres propostes són la Ruta de les Ermites, les Senderes de la Concòrdia o l’itinerari botànic, paisatgístic i històric de la Senda dels Tossals que discorre a través de cims de baixa altura que envolten el municipi i aconsegueixen la seua màxima altitud al Tossal de Sant Miquel i al Tossal de la Buitrera.

La visita de la diputada de Turisme, Pilar Moncho, a Llíria s’ha completat amb un recorregut per les Termes Romanes de Mura i pels Banys Àrabs on han assistit a la projecció de l’audiovisual “El llegat d’Hassam”.