La Diputació de València i l’Associació Pau, Igualtat i Solidaritat Internacional (Unadikum) treballen conjuntament en un programa per poder acollir xiquetes i xiquets palestins a València durant els propers mesos d’estiu. Per avançar en les qüestions tècniques d’aquest projecte i establir possibles vies de col·laboració, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha mantingut un reunió de treball amb el president de l’ONG, José Manuel Pineda, y una tècnica de l’organització.

En concret, es treballa en la possibilitat de que 10 menors i altres dos monitors dels camps de refugiats palestins de Nablus i Ayda Camp puguen participar d’una estància-campament a les comarques de València. Un projecte que, de concretar-se, agafaria el testimoni del desenvolupat el passat exercici 2016, el Sunnyfreedom que, amb l’ajuda de la Diputació de València, va fer possible l’estància a un campament d’estiu de dues famílies palestines de quatre membres cadascuna durant un període de 15 dies al més de juliol.

Emili Altur ha mostrat «la predisposició de la corporació provincial a poder col·laborar en aquest projecte», que ha especificat té com a objectius «garantir l’accés dels participants a les necessitats bàsiques, com assistència mèdica o psicològica; proporcionar un context de pau, descans, i gaudi; i poder potenciar les habilitats per afrontar la pressió a què són sotmesos diàriament al seu lloc d’origen», ha indicat. A més, el responsable de l’Àrea de Cooperació també ha incidit en que «es pretén afavorir que els menors puguen conèixer altres contextos socials, culturals i naturals».

Unadikum

L’Associació Pau, Igualtat i Solidaritat Internacional (Unadikum) va nàixer a finals de l’any 2010 gràcies a la iniciativa de diversos activistes participants en Rumb a Gaza, la campanya de suport al poble palestí que va possibilitar la presència d’un vaixell de l’Estat espanyol en la Segona Flotilla de la Llibertat, el Gernika.

Les seues activitats estan estretament lligades a l’esmentada campanya que els impulsà a constituir-se com a associació, i treballar per posar fi al bloqueig dels Territoris Ocupats Palestins a la Franja de Gaza. Posteriorment ha ampliant la seua activitat a la cooperació social internacional en els territoris ocupats de Cisjordània, i en la solidaritat amb els refugiats, a través d’accions de sensibilització i de cooperació amb associacions, famílies i col·lectius en els territoris ocupats palestins.

Així mateix, Unadikum col·labora amb diferents associacions i organitzacions sobre el terreny, especialment Human Supporters, a Nablus i el Centre Aman, d’Hebron, en la defensa d’un procés de pau i defensa dels Drets Humans.