Compromís reclama que els PGE incloguen les reivindicacions dels valencians i que es flexibilitze ja el sostre de despesa per als municipis que tenen superàvit.

 

Davant les negociacions que hi ha en marxa a Madrid per pactar els Pressupostos Generals de l’Estat i per evitar que els valencians tornem a resultar els pitjor parats de l’Estat en les inversions del Govern Central, representants de Compromís a les diverses institucions valencianes i al Congrés dels Diputats oferiran demà divendres, a les 10:30 hores, una roda de premsa a la Diputació de València.

Així mateix, la Coalició valenciana exigeix al govern central que flexibilitze el sostre de despesa i no castigue la bona gestió municipal per una falta d’acord polític.

Responsables de la coalició Compromís als Congrés dels Diputats, el Consell, la Diputació de València i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies uneixen forces per defensar la gestió de molts municipis que no poden gastar el superàvit generat de l’exercici anterior a falta de l’aprovació d’uns pressupostos generals de l’Estat per a 2017 que encara no s’han presentat i hauran de superar els tràmits parlamentaris.

La falta d’acord polític per aprovar-los està castigant les corporacions locals. El govern central obliga els ajuntaments a pagar als bancs abans que a invertir en polítiques socials en compliment de la Llei d’Estabilitat Pressupostària. Fins i tot els ajuntaments que tenen superàvit, i no tenen deute, es veuen obligats a complir el sostre de despesa. Compromís reclama que la bona gestió municipal revertisca en els ciutadans i no en els bancs creditors.

Intervindran:

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València

Xavier Rius, portaveu de Compromís a la Diputació de València

Clara Ferrando, Secretària Autonòmica d’Hisenda

Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats

Quico Fernández, vicepresident de la FVMP

Lloc: Sala de premsa de la Diputació de València, Plaça de Manises

Dia: 24 de març de 2017 Hora: 10:30