Els barquers del Saler rebran formació turística amb ajuda del Patronat de Turisme de València i la seua marca València Turisme, segons ha transcendit avui després de la visita que la responsable de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, ha realitzat al Saler i el Perellonet.

“Hem visitat la zona i ens hem reunit amb els alcaldes pedanis per a conèixer els recursos turístics que estan transformant en productes, en la línia del treball conjunt que realitzem amb l’Ajuntament de València, entre els quals destaca l’Albufera, el gran recurs natural d’aquesta zona que entre tots hem de posar en valor”, ha destacat la diputada Pilar Moncho.

“Els barquers són persones amb molts anys d’experiència, que treballen directament amb els nostres visitants, per açò han de participar de l’aposta per la professionalització de tots els agents del sector turístic que està realitzant la xarxa  #ValènciaTurisme, perquè puguen comptar amb els recursos adequats a l’hora de tractar directament amb els nostres turistes, mitjançant la formació adequada”, ha explicat.

L’alcaldessa del Saler, Ana Batlle, ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci de l’oferta formativa del Patronat de Turisme perquè “suposa un suport turístic important als nostres projectes a l’hora de transmetre els valors mediambientals als visitants del parc natural de l’Albufera i, a més, respon a una de les demandes actuals dels propis barquers”.

La diputada ha visitat prèviament la pedania del Perellonet, que ha recorregut juntament amb la seua alcaldessa, Laura Felip, per a interessar-se per les necessitats i projectes actuals de la població per a incrementar el seu potencial turístic.

Activitats de ‘birdwatching’

La visita s’ha completat amb una visita a l’observatori d’aus del Centre d’Interpretació Racó de l’Olla de l’Albufera. En aquest hàbitat són albirades al llarg de tot l’any més de 300 espècies en els seus quatre vessants: migrants, invernants, residents i reproductores, un segment de la demanda turística en auge, inclòs en els productes turístics recolzats per València Turisme.

El turista ornitològic es caracteritza pel seu gran interès per la naturalesa i per la seua alta despesa diària com a visitant.