Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València varen intervenir durant l’any 2016 en 932 serveis relacionats amb accidents de trànsit i varen excarcerar a persones en 188 dels mateixos, el que equival al 13,4 per cent del total.

Segons declaracions de Josep Bort, president del Consorci Provincial de Bombers de València, «l’atenció a víctimes en accidents de trànsit és una de les nostres principals obligacions, i des del Consorci seguim formant als nostres bombers i invertint perquè els nostres equips estiguen completament actualitzats» , ha indicat.

«Malauradament, els bombers de la demarcació de València han d’atendre accidents amb víctimes gairebé cada dos dies, pel que hem de posar els mitjans per poder ajudar els ciutadans quan ens necessiten sempre en el menor temps possible», ha afirmat Bort.

L’any 2016, el temps d’arribada mitjana als accidents de trànsit va estar de 13 minuts. En el 71,27 per cent dels casos, els bombers varen arribar al lloc de l’accident en un interval inferior als 15 minuts, mentre que en alguns casos varen arribar fins i tot en menys de cinc minuts.

Durant el 2016, el mes que va registrar un major nombre d’accidents amb víctimes que excarcerar va estar maig, amb 22 accidents, seguit d’octubre (20 accidents) i juliol i setembre (19)

Per dies de la setmana, els dies en què es varen registrar més accidents varen ser els diumenges (amb 31), seguit dels dilluns i dimarts (amb 20 accidents).

Procediment vigent

El procediment d’actuació de Rescat en Accidents de Trànsit del Consorci Provincial de Bombers de València està vigent des de l’any 2011.

Segons aquest protocol, la recepció d’un avís d’accident de trànsit amb persones atrapades implica la mobilització d’una Bomba Urbana Pesada o autobomba (que porta un cap i tres bombers) i un vehicle UPC (Unitat de Personal i Càrrega) amb un sergent. En el cas que hi haja dues o més persones atrapades, el servei s’amplia amb un segon BUP, amb un altre responsable i tres bombers.