La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, serà l’encarregada de moderar aquest dijous, a les 17:30 hores, un dels panells plenaris que integren el programa del simposi Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles, que promou l’Ajuntament de València i l’Organització de les Nacionals Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO).

En concret, Maria Josep Amigó s’encarregarà de moderar el debat envers la nutrició i les polítiques alimentàries, en el qual intervindran els professionals José Miguel Soriano, de la Universitat de València; Josemari Zaberio, representant del Fòrum Rural Mundial; Cecilia Díaz, de la Universidad de Oviedo; i Fèlix Segarra, de Cuinatur.

Durant l’any 2015, més d’un centenar de ciutats varen subscriure el Pacte de Milà per a promoure sistemes alimentaris sostenibles. I és en aquest marc on el simposi Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles, articulat al voltant de tres diàlegs –l’alimentació i el territori, la governança dels sistemes alimentaris i les polítiques alimentàries i nutricionals a les ciutats– pretén ser un espai de treball crític, divers i creatiu en què es construïsquen ponts de comunicació amb els actors que prenen decisions quotidianes i polítiques, a fi de promoure sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, a més d’assegurar aliments sans i accessibles per reduir el malbaratament d’aliments, preservar la biodiversitat i mitigar i adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

Les activitats al voltant d’aquest fòrum s’estendran fins el proper divendres a les instal·lacions Nexus 6G i Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València. En el mateix, s’efectuarà un recorregut per tres conferències invitades, altres tres panells plenaris, tallers paral·lels i diverses activitats complementàries en què societat civil, acadèmia, municipis sostenibles i totes les persones interessades puguen formular i debatre propostes de política alimentària sobre els reptes i les oportunitats d’una alimentació sostenible per als territoris. Un simposi les conclusions i propostes del qual enriquiran la cimera anual i trobada d’alcaldes de les ciutats signatàries del Pacte de Milà que tindrà lloc a l’octubre d’enguany mateix.

A més de les activitats que es desplegaran a la Universitat Politècnica de València, també es podrà participar en algunes iniciatives paral·leles que pretenen apropar el territori al detall.