La localitat de Massalfassar ja compta amb un nou Local Polivalent Municipal per al gaudi dels veïns i veïnes d’aquesta localitat de l’Horta Nord gràcies a una subvenció, per valor de 83.976 euros, que ha rebut el Consistori de part de la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) 2016. Un nou espai municipal destinat, principalment, a albergar activitats culturals i formatives, tal i com ha traslladat l’alcalde d’aquesta localitat, Carles Fontestad, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita d’aquesta última a la localitat per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) –des d’ara Serveis i Obres Municipals (SOM)–, el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i altres col·laboracions.

En concret, aquest nou Local Polivalent Municipal anava a acollir originàriament el Centre de Dia de Massalfassar, però davant la paralització d’aquest projecte des del Consistori optaren per aprofitar els fons cedits per la Diputació de València per a reconvertir aquest edifici en un remodelat espai cultural.

Maria Josep Amigó ha reivindicat «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis», en la línia marcada «pel nou equip de govern de la Diputació», alhora que ha aprofitat l’ocasió per a recordar el paper de Massalfassar «com a municipi referent al món de la cultura, que ha lluitat durant molt de temps per tal de mantenir les nostres arrels com ningú», ha indicat.

Així mateix, la vicepresidenta, s’ha congratulat de comprovar «la capacitat de treball mostrada pels equips de govern municipals a l’hora de prioritzar a les persones i escometre actuacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Massalfassar n’és un clar exemple», ha destacat. En aquest sentit, ha avançat que Massalfassar «rebrà en escassos dos anys, més de 400.000 euros en ajudes per tal de poder executar aquells projectes que entenga prioritaris per al municipi», ha apuntat la vicepresidenta.

Per la seua part, l’alcalde de Massalfassar, Carles Fontestad, ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, com també el volum de recursos que dispensa la corporació provincial a la localitat. «Es tracten d’ajudes fonamentals per a poder abordar les necessitats del nostre municipi, les quals afavoreixen la generació de llocs de treball i possibiliten la reparació i millora d’aquells elements i entorns municipals que presenten deficiències», ha explicat Fontestad.

D’altra banda, la regidora de Cultura a l’Ajuntament de Massalfassar, Empar Duet, ha assenyalat que amb el nou Local Polivalent Municipal «el nostre objectiu és propiciar al municipi un espai on poder desenvolupar diferents activitats –exposicions, tallers, xerrades i d’altres– adreçades al món de la cultura i de l’educació».

Ampliació de l’Agència de Lectura

Durant la seua estada a Massalfassar, la vicepresidenta ha transitat pel carrer Major i carrer del Mar, on en breu està previst que s’inicien els treballs de remodelació i adequació d’ambdues vies. Unes intervencions valorades amb prop de 400.000 euros dels quals la Diputació aportarà 180.000 euros.

També es realitzaran actuacions de sanejament de les canonades a l’Avinguda Blasco Ibáñez amb una ajuda provincial de 55.000 euros emmarcada dintre dels SOM de 2016; i la remodelació i ampliació de l’Agència de Lectura, per a la qual es disposarà de 47.416 euros de fons de la Diputació per tal de prestar un millor servei de lectura a la ciutadania.

La comitiva també ha visitat elstreballs de condicionament executats a la Casa Capitular, per als quals s’ha comptat amb una ajuda de 20.000 euros per part de la institució provincial. Mentre que en el capítol d’obres per al condicionament, millora i conservació d’immobles destinats a activitats musicals, Massalfassar ha rebut una aportació de 20.000 euros per a la remodelació del sostre de la Casa de la Música. També s’han invertit altres 22.953 euros, dintre del Pla de Camins i Vials, per a realitzar treballs d’asfaltat i millora al camí de Roque, que uneix Massalfassar amb la veïna localitat d’Albuixech.