L’artista gallec Davide Salvado, una de les veus més carismàtiques de Galícia, presentarà aquest dijous el seu treball Lobos en la tercera sessió del Festival Etnomusic 2017, que organitza el Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Davide Salvado porta mitja vida recorrent els llogarets gallecs a la recerca de ritmes, cobles i danses. Els cants de dones li han transmès la tradició musical i un conjunt de formes de vida i de respecte per la terra, que configuren la seua manera d’expressar-se. D’aquesta influència sorgeix «Lobos», un treball en el qual l’artista pretén fer un homenatge a totes les pandereteiras i bailadoras majors, dones fortes i anònimes, que varen ensenyar a Davide a ser el que és.

Amb aquesta actuació de Davide Salvado s’obri una línia musical dintre del festival que pretén mostrar noves lectures de la música folk espanyola. Al llarg de les properes setmanes li seguiran Ramiro Naka, els valencians Efrén López Quartet, Mara Aranda i Xiromita Trad Project i la música lusa de Concert de Mara.

El Festival Etnomusic constitueix una proposta musical que forma part dels cicles d’activitats culturals que organitza el Museu Valencià d’Etnologia cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte pretén presentar la música tradicional valenciana amb plantejaments moderns i actuals; mostrar propostes musicals de diferents llocs d’Espanya i del món, sempre vinculant el caire tradicional amb noves lectures musicals.

Enguany el festival creix fins els huit concerts gratuïts –tots ells en dijous–, els quals tenen lloc als patis del Centre Museístic La Beneficència, fins el 15 de juny.

L’accés als espectacles és totalment gratuït, prèvia recollida d’entrades al Museu Valencià d’Etnologia a partir del dimarts anterior a cada concert. El màxim que es poden retirar són dues localitats per persona. L’horari de recollida de les entrades és de 10:00 a 20:00 hores.