L’Ajuntament de Sedaví escometrà en breu la renovació de la xarxa de col·lectors d’aigües residuals del carrer València per posar fi als problemes de mals olors que afecten aquesta via i evitar la inundació de la contigua Avinguda del País Valencià durant els episodis de pluges. Unes actuacions que s’executaran gràcies al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– de la Diputació de València, tal i com explicat l’alcalde d’aquesta localitat de l’Horta Sud, Josep Ferran Baixauli, a la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita d’aquesta última al municipi per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els fons provincials.

Aquesta actuació constitueix «una reivindicació històrica del municipi», tal i com ha destacat Ferran Baixauli, i tot indica que serà una realitat en el curt termini. El Consistori de Sedaví té previst destinar els recursos del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) corresponents a l’exercici 2016 a millorar aquesta infraestructura que recull també aigües residuals de localitats veïnes.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha reivindicat «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis», en la línia marcada «pel nou equip de govern de la Diputació». Alhora que s’ha congratulat de comprovar «la capacitat de treball mostrada pels equips de govern municipals a l’hora de prioritzar a les persones i escometre actuacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Sedaví n’és un clar exemple», ha destacat.

En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha incidit en que a través dels recursos cedits per la Diputació «Sedaví atendrà una reivindicació històrica», que implica «invertir en obres soterrades, però que solucionaran un greu problema d’inundacions i de mals olors a la localitat», ha valorat la vicepresidenta.

Per la seua part, l’alcalde de Sedaví, Josep Ferran Baixauli,ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, com també el volum de recursos que dispensa la corporació provincial a la localitat. «Per primera vegada tenim una forma de repartir els recursos que atén a criteris objectius, i no a qüestions partidistes», ha indicat Baixauli. Així mateix, l’alcalde ha recordat «les nombroseslimitacions pressupostàries que tenim els Ajuntaments, com a conseqüència de la llei queregula les Hisendes Locals i a l’infrafinançament municipal,que ens obliga a tenir que condicionar l’execució d’algunes actuacions necessàries per als nostres veïns i veïnes al fet de disposar d’ajudes concedides per altres administracions», ha apuntat.

El Poliesportiu, torna a estar en ús

Amb els diferents fons de la Diputació de València rebuts pel Consistori de Sedaví s’ha procedit a efectuar tasques d’asfaltat i pavimentació de diferents vies municipals, com ara el carrer Castelló, on feia més de dues dècades que no s’intervenia. A més, també s’ha recuperat el Poliesportiu Municipal, una instal·lació fins ara en desús que torna a estar a disposició de la ciutadania.

Durant la visita a Sedaví, la vicepresidenta també ha conegut les actuacions previstes al Casal Jove i al parc del mateix carrer València, enclavament on el Consistori té la intenció d’ubicar noves dependències de la Policia Local. Uns treballs que es portaran a terme a través dels diferents fons cedits per la Diputació de València.