Aquest proper dissabte 27 de maig, a les 19.30 hores, el Saló d’Actes del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, acull el segon concert del festival El compositor, HUI, de suport als compositors valencians contemporanis. Sota el títol Esculpir en el temps, pintar al silenci, alumnes del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València interpretaran obres del mestre valencià Emilio Calandin.
Es tracta de la segona jornada musical d’aquest festival dirigit artísticament pel professor i compositor Vicent Roncero, que ha estat possible gràcies a la col·laboració establerta entre el MuVIM i el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València (CSMV).
El festival té per objectiu difondre la música contemporània, sobretot aquella composada a partir de la segona meitat del segle XX, i ressaltar la figura del compositor, que segons el director artístic del festival «no està suficientment valorada».
El públic tindrà l’oportunitat d’assistir a un concert en el qual el mateix compositor serà present, comentant la seua obra i responent a les preguntes plantejades pels assistents.
Les obres seran interpretades per l’Antara Grup del CSMV, format per alumnes del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Es tracta, doncs, no només de concerts, sinó de tot un projecte pedagògic que, dirigit per Voro García i Carlos Amat, contribueix a la professionalització dels discents.
L’obra d’Emilio Calandin està molt influenciada per la de José Báguena Soler i Francisco Llàcer Pla. Des de l’any 2001 és catedràtic interí de Composició als conservatoris superiors de València —Joaquín Rodrigo—i Castelló, Salvador Seguí. Ha composat tant per a solistes com per a grups de cambra i de percussió, a més de música coral i orquestral, col·laborant fins i tot en projectes artístics interdisciplinaris amb artistes plàstics com Victoria Cano, José Argilés i Ernesto Herrero.
Els propers concerts del festival El compositor, HUI estan previstos per als dissabtes 21 d’octubre —amb Claudia Montero com a compositora convidada—; el 4 de novembre —dedicat a la música de Gregorio Giménez—; i, finalment, el 16 de desembre, centrat en l’obra de Voro García.