La Diputació de València treballarà conjuntament amb l’Ajuntament del Real de Gandia perquè els veïns i veïnes residents a la urbanització de Monterrei disposen d’un subministrament d’aigua de qualitat, i puguen posar així fi als problemes d’insalubritat que venen patint durant més de tres dècades com a conseqüència d’una elevada concentració de nitrats al recurs hídric. Així ho ha traslladat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els fons provincials, les quals han estat centrades en actuacions mediambientals, l’adequació de parcs i l’habilitació d’un carril bici que uneix les localitats del Real i Gandia.

La problemàtica, que també afecta al terme municipal de Palma de Gandia, resideix en que l’aigua per al subministrament humà que es proporciona a les persones residents en la urbanització de Monterrei no reuneix les condicions de salubritat requerides, el que ocasiona que el seu consum no siga recomanable. Entre les propostes plantejades pel consistori del Real per posar fi a aquesta problemàtica, la més viable, contempla la construcció d’una infraestructura hidràulica que permeta portar la xarxa d’aigua potable des del municipi fins a la urbanització mitjançant una impulsió de bombeig. El principal entrebanc rau en que aquesta iniciativa representa un elevat cost per al municipi, difícilment assumible, en exclusiva, per part del Consistori.

Al respecte la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha assegurat que «donat que es tracta d’una problemàtica sensible» des de la Diputació «ja estem treballant conjuntament amb l’Ajuntament del Real de Gandia perquè aquest projecte puga ser una realitat i garantir així un subministrament hídric de qualitat, donat que constitueix un bé de primera necessitat per a tots els veïns i veïnes». La vicepresidenta  ha refermat que «la salut i el benestar de les persones són per a nosaltres qüestions prioritàries».

Maria Josep Amigó ha aprofitat la seua visita al Real per a  reivindicar «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis». En aquest sentit, ha afirmat que «el fet de comprovar els projectes executats amb els fons provincials a un municipi com el Real de Gandia ens permet confiar en que la gestió municipal es troba en sintonia amb les línies de treball marcades pel nou equip de govern de la Diputació de prioritzar a les persones».

Per la seua part, l’alcaldessa del Real, Marta Signes,ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, com també el volum de recursos que dispensa la corporació provincial a la localitat. «Estem molt agraïts per tots els esforços que realitza la Diputació de València en destinar fons als municipis de les comarques valencianes, i en especial als més menuts, que són els que acrediten majors necessitats», ha indicat Signes. En total, en el que va de legislatura el consistori del Real ha rebut prop de 450.000 euros, entre els quals es compta per al present exercici 2017 amb 102.400 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– i altres 44.500 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal.

Carril bici entre el Real i Gandia

Durant la seua estada al Real, la vicepresidenta ha visitat diferents intervencions executades amb fons provincials. En aquest sentit, l’alcaldessa, Marta Signes, ha explicat que bona part dels recursos «han estat destinats a escometre actuacions mediambientals». Així, amb els recursos disponibles del SOM i del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) s’ha habilitat un carril bici, dotat amb les pertinents mesures de seguretat, que uneix les localitats del Real i Gandia a través de l’avinguda principal del polígon, «amb l’objectiu de que aquest resulte  més amigable i acollidor per a les persones, a més d’afavorir el desplaçament dels veïns i veïnes del municipi», ha incidit Signes.

Així mateix, s’ha procedit a la recuperació d’espais abandonats, s’ha millorat l’accessibilitat i la seguretat del parc 25 d’Abril, a més de procedir a l’adequació de la zona de jocs infantils. També s’ha intervingut al parc de l’Avinguda de la Pau i s’ha habilitat un espai de pràctica esportiva per a persones majors al carrer de l’Olm.