Care Santos protagonitzarà una nova entrega del cicle Literatura al Magnànim, que tindrà lloc el proper dijous 1 de juny, a les 19:00 hores, a la Sala del Fons Local de la Biblioteca Pública de València. La novel·lista catalana parlarà sobre Vivir en las palabras, los porqués y cómos de la escritura i, en acabar, obrirà un torn de preguntes per tal de conversar, debatre i resoldre els dubtes i les qüestions plantejades pel públic assistent.

Aquest cicle de xarrades és una bona oportunitat per conèixer de prop a alguns dels escriptors i escriptores de narrativa en castellà més prestigiosos del panorama literari estatal. Properament serà el torn de Santiago Posteguillo (8 de juny) i Alicia Giménez Bartlett (15 de juny), els quals, juntament amb la mateixa Santos, Víctor del Árbol i Rosa Ribas, que ja varen realitzar les seues ponències, completen aquest cicle organitzat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i a través de la Biblioteca Pública de València.

Premi Nadal 2017

Care Santos (Mataró, 1970) és una autora que ha escrit i publicat la seua obra tant en castellà com en català. Començà a escriure de manera primerenca: als catorze anys guanyà el seu primer concurs literari i als 25 ja havia publicat el seu primer llibre, una col·lecció de relats, Cuentos cítricos. D’entre la seua prolífica obra, traduïda a més d’una vintena d’idiomes, destaquen títols com La muerte de Venus (2007), Habitaciones cerradas (2011), Deseo de chocolate (2014) o Diamante azul (2015). Ha sigut guardonada amb el Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil (2013), el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull (2014) o, el més recent, el Premi Nadal, aconseguit aquest 2017 per la seu novel·la Media vida (2017).

A més de la seua carrera com a escriptora, Care Santos estudià Dret i Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, ha treballat com a periodista i crítica literària a mitjans de comunicació com ara el Diari de Barcelona, l’ABC o El Mundo i fou fundadora i presidenta de la Asociación de Jóvenes Escritores Españoles.