El diputat de Cooperació, Emili Altur, s’ha reunit amb l’alcalde de Xeraco, Francesc Serralta, i l’alcaldessa de Guardamar de la Safor, Rosana Seguí, per a sol·licitar una major inversió de la Corporació provincial en la comarca de La Safor.

La reunió amb els representants de Xeraco ha consistit en concretar una possible subvenció per part de la Corporació provincial per a rehabilitar un antic col·legi de monges. L’edifici històric, datat dels anys 60, va ser adquirit en 2011 per l’ajuntament i pretén convertir-lo en un centre polivalent. “L’utilitzaríem per a crear un museu etnològic, a més d’espais per als més joves i sales d’estudi”, ha explicat la regidora d’urbanisme, Jacinta Rubio. “Entre totes les administracions, Generalitat, Diputació i ajuntament podríem fer realitat el projecte”, ha afegit.

D’altra banda, el diputat de Cooperació ha mantingut una trobada amb l’alcaldessa de Guardamar de la Safor per a col·laborar en la construcció d’un carril bici i una zona per a vianants que connecte el casc urbà amb la platja. “Ha sigut una reunió molt fructuosa per a nosaltres, estem molt satisfets amb el desenvolupament d’un bulevard amb zona d’arbres per al descans dels visitants”, ha explicat Rosana Seguí, alcaldessa de l’ajuntament.

La presentació del pla coincideix amb l’elaboració d’unes obres per part de la Diputació en el municipi de Guardamar, que ha fet possible la construcció d’una zona esportiva i recreativa en el mateix espai recreatiu. A més, l’ens provincial ha subvencionat el condicionament d’un aiguamoll, naixement natural d’aigua específic en les zones de platja, que formaria part del projecte.