El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha mantingut una reunió amb representants d’Amèrica-Espanya Solidaritat i Cooperació (AESCO) amb la intenció de conèixer els projectes que realitza l’organització a Amèrica Llatina, a més de tractar el seu pròxim viatge a Colòmbia per a conèixer els projectes desenvolupats de forma conjunta amb la Corporació provincial.

El coordinador de l’ONG a València, Andrés Gaviria, ha presentat el treball que realitza l’organització des de fa més de 20 anys en cooperació internacional per al desenvolupament, a més d’explicar els programes que realitza amb diverses organitzacions de països d’Amèrica Llatina i possibles vies de finançament.

“Gràcies a la Diputació hem pogut realitzar nombroses activitats, com els tallers en contra de la violència de gènere per a empoderar a dones que són víctimes de maltractaments”, ha recordat el coordinador de l’ONG a València, Andrés Gaviria. En paraules de Gaviria, “el diputat Emili Altur ha ajudat molt a la nostra associació, sobretot amb la declaració en contra del conflicte colombià”. El setembre passat de 2016, el ple de la Diputació va aprovar per unanimitat una moció de suport al procés de pau a Colòmbia, convertint-se així en la primera institució valenciana en aprovar aquesta mesura.

D’altra banda, el portaveu d’AESCO ha traslladat al diputat la possibilitat de visitar el país al llarg d’aquest año per a participar en una trobada sobre els processos de pau que estan desenvolupant a Colòmbia, juntament amb organitzacions locals i la Universitat de l’Amazònia, així com per a visitar els projectes de l’organització.

Vincle amb Amèrica Llatina

Amèrica-Espanya Solidaritat i Cooperació (AESCO) és una organització d’àmbit internacional, sense finalitat de lucre, creada en 1991 i declarada d’utilitat pública. Va ser constituïda amb el propòsit de fomentar la solidaritat i els projectes de cooperació al desenvolupament entre Europa i Amèrica Llatina i promoure programes d’acció social dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat i exclusió social. L’organització compta amb una projecció significativa per la seua comprensió en qüestions sobre migració i el seu paper dinamitzador de xarxes de migrants.

La cooperació per a l’èxit de la pau a Colòmbia ha sigut rellevant en el suport a les iniciatives de societat civil que cerquen la pau. El suport a les víctimes en les regions més impactades per la guerra en aquest país, particularment, dones, llauradors, població afro descendent i indígenes, ocupen bona part de l’acció que en cooperació internacional al desenvolupament realitza per AESCO.