La Trobada de Folklore, que organitza l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha passat l’equador del seu recorregut per les comarques valencianes. Queda per celebrar dues parades, aquesta setmana a la Costera i posteriorment al Camp de Túria.

Aquest divendres, Vallés acollirà la Trobada de Folklore de la Diputació. Fins al 2 de juliol albergarà una extensa programació que inclou conferències, exhibicions de cant i ball, a més de tallers d’indumentària per aprendre a pentinar o posar el mocador al cap d’un home o fer patrons de roba tradicional valenciana, entre d’altres.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha afirmat respecte a aquesta nova cita que «la Trobada de Folklore va avançant i la gent dels municipis reben amb interès i il·lusió les activitats que els proposem. Això ens dóna l’energia necessària per tal de continuar treballant en la dinamització cultural a les comarques», ha indicat.

Activitats del 16 de juny al 2 de juliol

El divendres, 16 de juny, a les 22:00 hores, començarà el programa d’actes previstos amb un concert de pols i plectre, a l’església del municipi, a càrrec de l’Orquestra de Pols i Plectre Abalsants de l’Alcúdia de Crespins. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

El dissabte, 17 de juny, a les 10:00 hores, tindrà lloc l’estrena del taller de pentinat de valenciana, a càrrec de l’Escola de danses de Xàtiva. Aquesta activitat se celebrarà a l’Ajuntament de Vallés. Cal efectuar reserva prèvia a través de l’adreça de correu electrònic [email protected] o telefonant al 96 3882 525.

El divendres, 30 de juny, a les 18:00 hores, Ismael Cabero oferirà a l’Ajuntament una conferència sobre reconstruccions històriques d’instruments de vent. En aquesta mateixa jornada, a les 22:00 hores, els carrers de Vallés s’ompliran de música tradicional amb les ‘albaes’ i cant valencià, interpretades per l’Associació d’Estudis del Cant Valencià.

El dissabte, 1 de juliol, a les 10:00 hores, nou taller a l’Ajuntament, en aquest cas a càrrec d’Amparo Rubio, qui parlarà del toc tradicional de pandereta i triangle. Per tractar-se d’un taller amb places limitades cal efectuar reserva prèvia.

A les 20:00 hores, el folklore valencià tornarà a ser protagonista amb les cercaviles i la dansà pels carrers de la localitat.

El diumenge, 2 de juliol, a les 11:00 hores, els xiquets i xiquetes estan convidats al taller de carasses, que realitzarà Verónica Palomares. Per participar en aquesta activitat caldrà efectuar reserva prèvia a través de l’adreça de correu electrònic [email protected] o telefonant al 96 3882 525.

Per la vesprada, dues ofertes diferents, amb idèntic horari. A les 18:00 hores, María José Esplugues oferirà a l’Ajuntament un taller de patrons d’indumentària valenciana. I a eixa mateixa hora, Xavier García explicarà com fer ús de mocadors valencians per al cap del homes.

Després de Vallés, la propera i última parada de la Trobada de Folklore serà a Bétera, a la comarca del Camp de Túria.