El municipi de Xeresa ja disposa d’un Centre Social Municipal més ampli i millor condicionat per al gaudi de la ciutadania gràcies a un conveni de col·laboració signat entre la Diputació de València i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. A través d’aquest acord entre l’administració autonòmica i la provincial, aquesta última ha aportat una partida pressupostària de 29.000 euros per tal de poder executar actuacions de millora en aquest immoble de titularitat pública que estaven pendents des de l’any 2012. Així ho ha traslladat l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquesta localitat de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.

El Centre Social de Xeresa constitueix un immoble de 85 metres quadrats, ubicat al Parc de les Oliveres, on l’Associació de Mestresses de Casa i l’Associació de Jubilats i Pensionistes del municipi realitzen diferents activitats. L’any 2012 el Consistori de Xeresa va cursar a la Conselleria de Benestar Social una petició d’ajuda econòmica per tal de poder escometre actuacions de rehabilitació en l’immoble i procedir a la seua ampliació, la qual mai va estar atesa. Actualment, un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València ha permès recuperar el projecte i destinar 29.000 euros, amb els que s’ha procedit a la substitució del paviment, rehabilitar el saló principal, escometre una ampliació de l’immoble en 72 metres quadrats, a més procedir al tancament de la terrassa i habilitar una sala annexa per incrementar l’aforament de l’edifici i afavorir la realització de diferents activitats de forma simultània.

Maria Josep Amigó ha incidit en que «des de la nostra arribada al govern de la Diputació hem tingut molt present que resultava necessària la col·laboració entre les distintes administracions». En aquest sentit, ha explicat que «treballant de forma conjunta amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives hem aconseguit rescatar projectes que estaven oblidats des de l’any 2012, i entre aquests l’ampliació i condicionament del Centre Social de Xeresa. Una iniciativa que constitueix una reivindicació dels veïns i veïnes d’aquest municipi, pel la qual cosa la Diputació no ha dubtat en aportar els recursos necessaris perquè es pogueren finalitzar uns treballs que contribueixen, de forma directa, a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania».

La vicepresidenta ha aprofitat la seua visita a la Safor per a reivindicar «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis». En aquest sentit, Maria Josep Amigó s’ha congratulat «de comprovar la capacitat de treball de les corporacions locals», un fet que «ens permet confiar en que la gestió municipal es troba en sintonia amb l’esperit i les línies de treball marcades pel nou equip de govern de la Diputació de prioritzar la millora de la qualitat de vida de les persones».

Per la seua part, l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis,ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, així com «la seua implicació personal i de la Diputació en atendre i treballar conjuntament amb la Generalitat en un projecte d’especial rellevància per a la nostra localitat». Ferrandis s’ha mostrat «satisfet»pel volum de recursos que dispensa la corporació provincial al municipi. En total, en el que va de legislatura el consistori de Xeresa ha rebut 456.369 euros, entre els quals es compta per al present exercici 2017 amb 101.500 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– i altres 43.376 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal.

Finalització Alberg Municipal

Durant la seua estada a Xeresa, la vicepresidenta ha visitat diferents intervencions executades amb fons provincials. En aquest sentit, l’alcalde Tomàs Ferrandis ha explicat que amb els recursos aportats per part de la Diputació de València «hem procedit a l’asfaltat d’una part important dels carrers del casc antic del municipi, a més de finalitzar una obra de gran interès per al futur econòmic de la localitat, com és l’Alberg Municipal».

En concret, es tracta de la finalització i posada en funcionament de l’alberg municipal en l’Avinguda del Mar, al qual s’han destinat un total de 30.470 euros del PPOS de 2016. Així com l’execució del projecte de condicionament i millora del camí de l’Estació i el camí de la Via, en els quals s’han invertit 28.201 euros, en tres fases distintes, en el marc del Pla de Camins i Vials de 2016 de la corporació provincial.