El projecte es tradueix com a ‘llibertat assolellada’, Sunny Freedom, i reivindica el dret dels xiquets palestins a gaudir d’un entorn sense la violència que pateixen dia a dia en la Franja de Gaza i Cisjordània. La Diputació de València ha signat un conveni de col·laboració amb l’associació UNADIKUM per a finançar, amb 31.463 euros, l’estada i campament d’estiu de 10 xiquets palestins en els municipis valencians.

El projecte signat pel president de la corporació, Jorge Rodríguez, i el diputat de Cooperació, Emili Altur, està destinat a la sensibilització i solidaritat amb menors en situació de risc, vulnerables i víctimes del conflicte palestí. D’aquesta forma, Sunny Freedom pretén oferir als xicotets un període de descans i desenvolupament personal, així com promoure la tolerància i interculturalitat entre la societat palestina i valenciana.

La Corporació provincial finançarà a 10 xiquets d’entre 8 i 14 anys, acompanyats de dos monitors, el viatge, cost del campament i activitats lúdiques programades durant el mes d’agost. Així mateix, l’ajuda inclou la realització de revisions i assistència mèdica i psicològica dels menors que consideren necessari.