La Diputació de València reforça el seu compromís per la integració de les persones amb diversitat funcional a través de la subscripció de nous convenis per a que els Ajuntaments de la demarcació de València sol·liciten la seua adhesió a Inclusite. «Una aplicació que permet adaptar els portals web dels consistoris per a que aquests siguen accessibles per a les persones que acrediten problemes visuals o psicomotrius», ha explicat Ivan Martí, diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica.

Mitjançant aquesta col·laboració, els Ajuntaments de Casas Altas, Pinet, Rotglà i Corberà, Vallés i Carcaixent han vist adaptats els seus portals  municipals. Així com també la Mancomunitat de Les Valls, la Mancomunitat dels Serrans i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

Ivan Martí ha indicat que la Diputació de València està impulsant aquest projecte d’accessibilitat web als ajuntaments que desitgen adherir-se per poder oferir als seus veïns i veïnes els mateixos serveis virtuals, «independentment de les seues necessitats i capacitats visuals i físiques».

Així mateix, el responsable de l’Àrea de Modernització ha apuntat que «els portals municipals han agafat una gran rellevància, fins arribar a ser, avui en dia, una eina fonamental per al funcionament de qualsevol administració local». Per això, «resulta fonamental aconseguir que cap veí o veïna es quede despenjat i hem de posar tot aquest potencial a l’abast de tothom, fent accessible les webs municipals per donar servei als nostres municipis i a les persones, a totes les persones», ha assenyalat Ivan Martí.

«Ha arribat el moment de que les persones amb diversitat funcional també tinguen accés a tota la informació dels seus municipis. Treballem per eliminar els entrebancs que dificulten a aquestes persones estar connectades amb la seua administració més propera», ha asseverat el diputat.

Eina gratuïta i de major accessibilitat

Inclusiteés una eina que facilita l’accés a continguts i serveis web, una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d’Internet, independentment de la seua edat o capacitats. No té cost per a l’usuari, no necessita de programari addicional i ofereix quatre formes diferents de navegació totalment autònomes, que milloren l’accessibilitat i usabilitat d’una pàgina web.

Al sistema Inclusite es pot accedir a través del teclat per a persones amb discapacitat visual; usant l’opció ‘Dialogant’ per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors; amb modulació de so per a persones amb problemes de vocalització o paràlisi severes; i amb lectors de pantalla per a tots aquells que naveguen per Internet amb el suport d’un lector de pantalla.

El programa pilot va arrencar el 2016 i ha consistit en l’adaptació de les plantilles existents i de 10 portals municipals. Des d’aleshores s’han adaptat les webs municipals d’Utiel, Alfarb, Almàssera, Moixent, Corbera, Gilet, Piles, Benigànim, L’Eliana i Sedaví. Als quals, ja s’han sumat Casas Altas, Pinet, Rotglà i Corberà, Vallés, Carcaixent i les mancomunitats de Les Valls, Els Serrans i la Canal de Navarrés.

A la vista dels òptims i satisfactoris resultats, des de la corporació provincial es continua treballant per estendre aquest servei a totes les localitats valencianes i entitats supramunicipals que així ho sol·liciten.