Per segon any consecutiu, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València organitza el cicle Estiu a la Bene, un programa destinat al públic valencià i als visitants de la ciutat, amb diferents propostes musicals programades per a les nits dels divendres durant els mesos més calorosos de l’any.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat sobre aquesta iniciativa que «es tracta d’un cicle pensat per al públic familiar, amb l’objectiu que puguen gaudir de la bona música. És una alternativa cultural i d’oci allotjada en un lloc excepcional i que, a més, compta amb entrada gratuïta, un fet que permet apropar diferents estils musicals a totes les persones que desitgen escoltar-los i ballar-los», ha indicat el diputat.

Aquest divendres, 28 de juliol, el grup “El Petit de Cal Eril”, serà l’encarregat de donar a conèixer el seu nou disc al públic que acudesca al pati del Centre Cultural La Beneficència. Els interessats, només han de disposar de la seua entrada gratuïta, la qual es pot obtenir a través de la pàgina web www.labeneficencia.es o dirigint-se al punt d’informació situat al vestíbul del centre. La retirada de localitats tindrà lloc cada setmana de concert, a partir del dimarts, de 10:00 a 20:00 hores, fins al mateix dia del recital o fins a completar l’aforament.

“El Petit de Cal Eril” ha fet la seua aparició en el panorama musical d’aquest any amb un disc titulat La Força, publicat en vinil, CD i casset. Aquest treball és el darrer de cinc discs que han identificat al públic amb els temes del grup. Els títols anteriors en la seua discografia són “Per què es grillen les patates” (2007), “I les sargantanes al sol” (2009), “Vol i dol” (2010) i “La figura del buit” (2013).

Els propers concerts d’agost i setembre se celebraran, seguint el mateix horari, els divendres a les 22:00 hores i comptaran amb la presència de grups com “La bien querida en acústico”, “Urbalia rurana”, “A contra blues”, “Carlos Martín quintet”, “La romántica del saladar”, “Victorija Pilatovic”, Actuación indie-fusión, “Rascanya” i “Domisol sisters”.