Per segon any consecutiu, l’àrea de Cultura de la Diputació de València organitza el cicle Estiu a la Bene, un programa de concerts destinat al públic valencià i als visitants de la ciutat durant les nits dels divendres dels mesos estiuencs.

Aquest cicle musical, que es celebra al pati del Centre Cultural La Beneficència, ha acollit durant els mesos de juliol i agost un públic molt variat, des de xiquets a jubilats, famílies i grups d’amics, esgotant les 350 entrades que es reparteixen de manera gratuïta mitjançant la web www.labeneficencia.es o al punt d’informació del propi centre cultural.

Als onze concerts previs al d’aquest cap de setmana, s’han alternat estils de música, interpretats per grups valencians i també bandes i cantants consolidats d’altres ciutats d’Espanya, com és el cas de “El Kanka”, el malagueny que es presenta aquest divendres al cicle musical.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat sobre aquesta proposta que “està pensada per al públic familiar, per a que vinguin a gaudir de la música i de diferents gèneres en un entorn fantàstic,  del que obrim les portes de manera gratuïta a tots el amants de la bona música”.

Per a assistir de forma gratuïta al cicle, els interessats poden adquirir les seues localitats mitjançant la pàgina www.labeneficencia.es o dirigint-se al punt d’informació ubicat al vestíbul del centre totes les setmanes de concert, a partir del dimarts, de 10:00 del matí fins les 20:00 de la vesprada, i fins el propi dia del concert, amb el límit de repartiment  d’entrades segons el màxim d’aforament permès.

Els pròxims es celebraran, seguint el mateix horari, els divendres 22 i 29 de setembre, a les 22:00 hores, i comptaran amb la presència de “Rascanya” i “Domisol sisters”.

“El Kanka”: les idees d’un cantautor

Aquest divendres, el cicle “Estiu a la Bene” compta amb l’actuació del cantautor malagueny Juan Gómez Canca, “El Kanka”. Tot i la seua joventut pot presumir de ser un dels artistes més llorejats i reconeguts del panorama espanyol. Certàmens a l’altura de “Cantautors Ciutat d’Elx”, “Málaga Crea” o “Cantigas de Mayo”, entre altres han comptat amb la seua participació aconseguint el primer premi en tots ells.

El seu primer grup va ser “Doctor Desastre”, que més tard passaria a cridar-se “T de Trapo”, amb aquesta formació començà a forjar la seua carrera musical, fins que en 2007 va vore la llum el seu actual projecte, “El Kanka”, un estil de fusió particular que dona vida a cançons que conjuguen una variada combinació d’estils amb una notable maduresa i una ostentació de quotidiana ironia en les lletres.

El seu passejar per sales i escenaris de tota Espanya no és nou per a l’artista, “El Kanka” porta més d’una dècada compartint les seues composicions fresques, iròniques i properes amb un públic cada vegada més nombrós.