La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, assisteix aquest dissabte a la tradicional entrada de moros i cristians de la localitat de Bellreguard, una festivitat declarada en 2015 Bé Immaterial de Rellevància Local, i que conforma una de les principals celebracions dintre de les festes patronals del municipi en honor a Sant Miquel Arcàngel.

La desfilada amb les diferents comparses dels bàndols moro i cristià arrancarà a les 18:00 hores de la vesprada, recorrent els carrers Sant Roc, Plaça Major, carrer Major, carrer Vela, Riu d’Alcoi i finalitzant a l’avinguda del Mar.

Durant aquests dies, les gel·labes i la música de ‘marxes’ prenen els carrers d’aquesta localitat de la Safor en una festa que es distingeix pel seu caràcter participatiu. El pregó, les Ambaixades o l’entrada informal han marcat els prolegòmens del programa d’actes, que culminarà aquest dissabte amb l’entrada de les esquadres mores i cristianes.

Aquesta tradició, que ja se cita en algunes cròniques de Bellreguard de principis del segle passat, va desaparèixer després de la Guerra Civil i va ser recuperada en 1978. Avui, l’Associació de Moros i Cristians de Bellreguard compta amb prop de 700 associats i és considerada com un referent a la Comunitat Valenciana.

Aquest any les capitanies recauen en la Filà Aben Kadir, per part del bàndol moro, i la Filà Dracs pel cristià. Les formacions obriran l’entrada de tropes, en la qual participaran prop de quaranta esquadres, gairebé mig miler de músics, diversos boatos i grups de danses, carrosses i atraccions, en un espectacle que cada any atrau un major nombre de visitants.