El municipi d’Agullent farà servir part dels recursos econòmics aportats per la Diputació de València a l’adquisició del solar i immoble del Patronat, per poder destinar aquest espai a diferents iniciatives de caràcter estrictament social. Així ho ha traslladat l’alcalde de la localitat, Jesús Pla, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Vall d’Albaida per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.
El consistori d’Agullent porta diversos anys treballant en la planificació d’aquest projecte, basat en primera instància, en l’adquisició del solar i l’immoble, actualment titularitat de l’església. Al llarg del present exercici, el consistori procedirà a la compra dels terrenys amb part dels fons cedits per la Diputació de València. I ja durant els propers anys es procedirà a la construcció de diferents infraestructures socials.
La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha assegurat que la materialització d’un projecte d’aquestes característiques «es troba en consonància amb la línia encetada per aquesta Diputació d’invertir en benestar social i incrementar el volum de recursos destinats a les persones». Així mateix, la vicepresidenta ha destacat que aquesta «aposta de l’equip de govern d’Agullent farà possible que tots els veïns i veïnes puguen quedar-se al municipi i equiparar-se a altres localitats en l’accés a prestacions socials bàsiques i en una òptima qualitat de vida».
En aquesta mateixa línia, Maria Josep Amigó ha reiterat «la necessitat d’invertir en benestar social», donat que «aquest ha estat un àmbit especialment desatès pels anteriors equips de govern locals i provincial», ha remarcat.
En aquest sentit, l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, ha agraït la visita de la vicepresidenta al municipi, alhora que s’ha mostrat «especialment satisfet» per l’increment dels recursos provincials, fins els 38.000 euros, en matèria de benestar i serveis socials. «Unes ajudes que ens han permès sufragar serveis bàsics per a la ciutadania, com la treballadora social, o l’assistència domiciliària que permeten als nostres veïns i veïnes tenir una vida digna».
Quant a l’adquisició del solar i immoble del Patronat, Jesús Pla ha explicat que aquest «constitueix un projecte social ampli per al municipi, en el qual venim treballant des de fa molt de temps», ha indicat. «Durant el present exercici 2017 es produirà l’adquisició dels terrenys, i al llarg dels propers anys es construiran les infraestructures que serviran perquè les persones majors i la ciutadania, en el seu conjunt, gaudisquen d’una millor qualitat de vida en qualsevol moment de la seua etapa vital», ha detallat l’alcalde.
En total, en el que va de legislatura el consistori d’Agullent ha rebut 640.491 euros de la corporació provincial, entre els quals es compta per al present exercici 2017 amb 117.460 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– i altres 45.877 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 75.239 del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).
Recuperació del Barranc de la Canadella
Durant la seua estada a Agullent, la vicepresidenta ha tingut ocasió de visitar diferents intervencions executades amb fons provincials. Entre aquestes, destaquen els treballs d’adequació i insonorització realitzats a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, i la millora de les condicions acústiques de la Llar del Jubilat i del local de la Font Jordana, als quals s’han destinat 49.852 contemplats al PPOS de 2016. S’ha procedit a la pavimentació d’un tram del carrer Mestre Tormo de la localitat, amb una inversió de 58.295 euros; així com la remodelació de la façana i el sostre de l’alberg de l’Ermita de Sant Vicent (50.000 euros), un enclavament que durant els mesos d’estiu acull a centenars de xiquets i xiquetes que gaudeixen d’aquest entorn.
Així mateix, també amb recursos de la Diputació de València, s’ha procedit a la recuperació de l’entorn del llit del Barranc de la Canadella. Unes actuacions que han comptat amb l’aprovació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i que han permès posar fi als problemes d’evacuació d’aigües que havia generat la colmatació d’aquest barranc, a més d’aconseguir resoldre favorablement el contenciós que havia ocasionat aquesta actuació, i sense causar cap tipus de perjudici econòmic per al municipi.