L’Olleria millorarà les instal·lacions del seu poliesportiu i els músics de Raval Jussà, a Albaida, per fi poden tocar sense molestar als seus veïns. El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha visitat aquest divendres les obres finançades per la Corporació provincial en els municipis de la Vall d’Albaida per a “dignificar els serveis dels pobles més xicotets i ajudar-los econòmicament, ja que són els que tenen més dificultats de finançament”.

A l’Olleria, el diputat de Cooperació Municipal ha visitat la zona verda de la Font Vella, rehabilitada el passat any gràcies als Plans Provincials d’Obres i Serveis (PPOS). “Hem construït un parc i reurbanitzat tota la zona, que estava molt deteriorada, amb cases abandonades, desnivells i zones inundades”, ha explicat l’alcalde de la localitat, Julià Engo.

Així mateix, el representant municipal ha mostrat al diputat les necessitats del poliesportiu, el qual serà reformat amb la injecció de 150.000 del pla SOM en 2017. El consistori planeja construir una nova pista poliesportiva, a més d’una segona per a jugar a pádel, condicionar el frontó i il·luminar el camp de futbol. “Des d’aquesta nova legislatura hem notat un increment en el finançament, que ens ha permès regenerar les zones verdes de l’Olleria i millorar els nostres centres socials, que d’una altra manera no podríem finançar”, ha afegit.

Més de 50 músics estrenen local a Albaida

El grup de percussió Raval Jussà celebra el seu quart de segle amb el seu centre musical, l’antiga escola d’Albaida, per fi rehabilitat. Els seus murs demanaven reformes, aïllament acústic i l’ampliació d’un local d’assaig que alberga a més de 50 músics.

L’agrupació, especialitzada en música festera de moros i cristians i pasdobles, entre altres estils, ha tocat enfront dels representants locals en la nova sala de concerts. Després de l’acte, Altur ha agraït la implicació de la localitat i ha reafirmat la seua intenció que les entitats que promocionen la cultura “puguen treballar en les millors condicions possibles”.

Les obres finançades per la Diputació, que ascendeixen a 70.000 euros, han cobert l’adequació de l’immoble a les necessitats dels músics, com la insonorització dels seus murs, a més d’ampliar l’estructura original i el seu local d’assaig.

“Els músics estan encantats. Fa anys que insistien en la necessitat de reformar l’edifici, insonoritzar-lo per a poder tocar sense molestar als veïns i en definitiva tindre unes instal·lacions dignes”, ha explicat Josep Albert Quilis, alcalde del municipi.