La diputada de Turisme de la Diputació de València i vicepresidenta del Patronat de Turisme de València, Pilar Moncho, s’ha desplaçat avui Quatretonda per a reunir-se amb l’alcaldessa Aina Benavent i perfilar nous projectes turístics “posant l’accent en els seus excel·lents recursos oleics tradicionals que encaixen a la perfecció amb la filosofia del projecte Del Tros al Plat que inspira les accions estratègiques del Patronat”, ha destacat Moncho.

A la seua arribada a Quatretonda, Pilar Moncho i el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles, han mantingut una reunió de treball amb la primera edil en l’Ajuntament. La diputada de Turisme ha traslladat a Aina Benavent el suport de València Turisme, a través de les seues diferents línies d’ajuda, “per a incentivar noves vies turístiques sostenibles que puguen sumar-se a l’oferta valenciana ja consolidada”.

Posteriorment, la comitiva ha realitzat una àmplia visita pels llocs més emblemàtics del municipi, entre els quals cal destacar la gran almàssera tradicional, el campanar i l’església dels Sants Joans i un forn morú.

Turisme de proximitat amb autenticitat

Segons ha destacat la màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, “Quatretonda té futur i en el seu nou camí econòmic, el turisme pot obrir-se una finestra important perquè disposa del material essencial, de productes valencians autèntics, com és el cas de l’oli d’oliva autòcton i tradicional, per a ser gaudit per visitants i turistes”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Quatretonda ha agraït la visita de la diputada de Turisme “perquè és una oportunitat per a desenvolupar el nostre turisme de proximitat amb els criteris professionals del Patronat”. A més, Aina Benavent ha assenyalat que l’Ajuntament vol desenvolupar al màxim “tot el relacionat amb el procés tradicional de producció de l’oli d’oliva i per a açò estem treballant en l’ampliació del parc on es concretarà aquest procés amb màquines antigues i peces històriques”.

“Quatretonda entre la Serra i el Pla”

Actualment, Quatretonda ofereix periòdicament una àmplia varietat de rutes senderistes per a posar en valor les plantes i herbes aromàtiques i medicinals del seu entorn, així com excursions amb bici i eixides per a recol·lectar els típics “bolets” de la zona.

L’Ajuntament organitza aquestes visites guiades, conegudes sota el lema “Quatretonda entre la Serra i el Pla” una vegada al mes i per a participar en elles cal inscriure’s a través del seu perfil municipal en Facebook. Les pròximes eixides programades són “Quatretonda pel Pla”, el 12 d’ocubre; “Quatretonda, bressol de la micologia valenciana”, el 19 de novembre”, i “Gimcana de l’oli”, el 8 de desembre.