El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha intervingut a Xàtiva en la inauguració de les primeres jornades de formació sobre la gestió de residus, on ha defensat la necessitat de que “treballem per canviar l’actual metabolisme urbà de la matèria orgànica, l’energia i els biorresidus cap a una economia més circular”.

El responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha manifestat la intenció de seguir treballant “per demostrar que som capaços de disminuir la generació de residus urbans i augmentar els índex de reciclatge i recuperació, centrant els nostres esforços en la gestió descentralitzada i la valorització de la fracció orgànica dels residus”, ha remarcat. Bort ha conclòs la seua intervenció incidint en que “hem de baixar la velocitat com a societat, posar en valor allò que ens envolta i aprofitar totes les oportunitats que ofereix l’economia circular per al present i el futur dels nostres territoris”.

Aquestes jornades, celebrades a la Casa de Cultura de Xàtiva sota el títol “Cap a un model descentralitzat en la gestió dels residus”, han comptat, a més, amb la presència del secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro; i amb l’alcalde de Xàtiva i president del COR, Roger Cerdà.

El llarg del dia de hui i demà dissabte s’abordaran diversos temes adreçats a la gestió de residus domèstics; el compostatge de residus i la implantació de nous programes; l’agrocompostatge; o la gestió de residus sòlids urbans, tant al territori valencià com a nivell estatal. Per a finalitzar les jornades, es realitzarà una visita a Carrícola on es tindrà ocasió de conèixer el projecte pilot Línia Aigües i FORS.