Mislata ha començat les accions de Reinicia’t, el programa d’inserció laboral que la Diputació de València ha desenvolupat a través de l’àrea de Promoció Econòmica de la seua empresa pública Divalterra, amb l’objectiu de facilitar la contractació d’aturats de llarga durada, majors de 30 anys i en risc d’exclusió social.

El diputat provincial de Cooperació Municipal, Emili Altur, i el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, han detallat aquest matí les actuacions previstes. “Estem decidits a atendre a un sector que fins a aquest moment havia estat marginat en l’administració pública, que és la desocupació”, ha iniciat la seua intervenció Altur.

El programa, presentat en el centre sociocultural La Fàbrica de Mislata, forma part del conveni signat entre Divalterra, l’Ajuntament de València i la Mancomunitat de l’Horta Sud. Aquesta aliança d’administracions aposta per un model de seguiment personalitzat per als demandants d’ocupació, mitjançant la creació de 500 itineraris d’inserció laboral, dels quals 250 pertanyeran a la ciutat de València i 250 als municipis integrats en la Mancomunitat.

“Aquesta iniciativa té el compromís que el 50% dels beneficiaris finalitzen el programa amb un contracte”, ha resumit el president de l’entitat supramunicipal. No obstant açò, en paraules de Fernández, tots els destinataris “acabaran aquest programa amb instruments suficients perquè, si no han trobat un treball, puguen moure’s pel mercat laboral amb confiança”.

El pla d’ocupació inclou “tot el procés de recerca”: des de la detecció de les capacitats, creació d’un currículum, consells per a preparar entrevistes de treball i accés a eines informàtiques per a la cerca d’ocupació, entre uns altres. D’altra banda, compta amb un pressupost global de 500.000 euros, dels quals 300.000 són a càrrec de Divalterra, 100.000 de l’Ajuntament de València i altres 100.000 de la Mancomunitat.

Punts de trobada

Reinica’t comptarà amb tres seus. Una d’elles està situada en la localitat de Catarroja i atendrà a més de 65 participants dels municipis de Catarroja, Sedaví, Alfafar, Llocnou de la Corona, Benetússer, Massanassa i Albal. A més, aquest grup tindrà subseu a Silla per a facilitar l’atenció individual de les poblacions de Silla, Beniparrel, Alcàsser i Picassent.

Un altre dels emplaçaments està a Torrent, amb 65 persones de Torrent, Picanya i Paiporta. També es genera una subseu a Aldaia on es concentrarà el treball dels ajuntaments d’Aldaia, Alaquàs, i Xirivella. Així mateix, Mislata albergarà un dels punts de trobada per a atendre a 65 veïns de Mislata, Quart de Poblet i Manises.

Per la seua banda, el diputat provincial ha avançat que aquest model “es va a desenvolupar també en la comarca de La Safor”. “I tenim previst anar estenent-ho gradualment a les comarques que més pateixen la desocupació”, ha manifestat Altur.