El Museu de Prehistòria de València celebra cada cap de setmana una experiència única i irrepetible. Cada grup de visitants que acudeix el dissabte o el diumenge a veure aquest museu, situat a La Beneficència, tria les peces de la sala que volen conèixer preferentment i l’arqueòleg que dirigeix ​​la visita guiada munta el recorregut en funció del que el públic assistent decideix.

Una bona manera de que el visitant puga crear tantes visites diferents com desitge, fet que fa que molts repeteixen per fer diferents recorreguts per les exposicions permanents i temporals de Prehistòria.

Aquest cap de setmana, el centre museístic pertanyent a l’Àrea de Cultura de la Diputació proposa als visitants desxifrar l’enigma del “Vas dels Guerrers”, començant a les 11:00 hores amb una visita a l’exposició i continuant a les 12:00 hores amb un taller per a públic familiar titulat “Històries sobre el fang”.

El taller està orientat a totes les edats, on tots els assistents, des dels més menuts als més grans, tenen un paper i aporten la seua visió a l’activitat proposada. En el cas del Vas podran desxifrar el fris que té pintat, i saber la utilitat que tenia l’objecte en el seu origen, així com el procés transcorregut des de que es va descobrir al jaciment del Tossal de Sant Miquel de Llíria fins arribar a la vitrina de aquest museu.

Després, cada assistent al taller triarà un personatge del “Vas dels Guerrers”, o d’altres objectes de la col·lecció del museu, per copiar-lo amb una plantilla i aportar-lo a la creació d’un original fris dissenyat per totes aquelles persones que han participat en aquesta activitat al llarg del mes. En breu, les talleristes donaran per finalitzat el fris obra dels visitants al museu.

Els diumenges mana el públic

L’Àrea de Cultura de la Diputació anima a que el públic participe activament en una programació oberta i gratuïta. Diumenge, dia 26 de novembre, el Museu de Prehistòria ha programat el taller titulat “Històries sobre fang” amb motiu de l’exposició del Vas, a les 11:00 hores. Una hora més tard dóna començament “la visita a la carta”, que aquest cap de setmana aproparà el públic a la cultura ibèrica.

La peculiaritat d’aquesta cita és que ni el museu ni el guia de la visita són els que marquen el recorregut. És el públic el que tria les peces que prefereix conèixer més a fons de la sala oferta aquesta setmana, d’entre un conjunt de 12 cartes on es presenten les peces més representatives del període, i en funció d’això el guia construirà una visita adaptada a la demanda dels visitants.

El grau de satisfacció d’aquestes visites és tan positiu que els visitants repeteixen la seua presència en altres visites a la carta per anar completant les parts del museu que són especialment interessants per als visitants. El Món Romà, la Història dels Diners i les Societats Prehistòriques són les altres sales permanents del museu que també es podran conèixer, amb aquest tipus de visites, durant els propers diumenges.

A més, l’entrada al museu és gratuïta tant els dissabtes com els diumenges, així que la proposta per a un dia cultural, d’oci i en família no té cap cost. I, en cas de ser aficionats a la lectura poden completar el matí al centre portant els xiquets a la Biblioteca Infantil del Museu, la qual ofereix animacions lectores diferents cada cap de setmana i obre tots els diumenges, de 10:00 a 14:00 hores.

Una bona proposta per aquest darrer cap de setmana de novembre perquè poden decidir assistir a visitar el museu i participar en les seues activitats fins a mitja hora abans de l’establerta per a les visites o tallers, que és quan els guies i talleristes prenen nota de les persones interessades en participar-hi.