Vivim en un món interconnectat en el qual les nostres accions en, per exemple la província de València, poden generar un efecte a escala internacional. “I l’àmbit de la salut no és una excepció”, resa l’acta de creació de la Xarxa Sanitària Solidària de València, signada aquest matí per la Diputació, Ajuntament, universitats i nombroses entitats del sector de la salut.

 

Aquest pacte entre institucions valencianes constitueix una xarxa amb objectius clars: facilitar la formació d’estudiants i professionals en temes de solidaritat, salut global i Drets Humans –comptant amb la implicació del sector sanitari– i generar un espai de diàleg per a conscienciar a la ciutadania. “Des de l’àrea de Cooperació Internacional tenim molt present el panorama de desequilibri que hi ha en el sector sanitari, sobretot en països en vies de desenvolupament. Per açò és necessària la unió entre institucions i conscienciar a la ciutadania de les desigualtats des d’una perspectiva global”, ha manifestat el diputat Emili Altur després de la trobada.

 

Entre les entitats implicades en les accions promogudes per la xarxa es troben Farmamundi, ACOEC, Medicusmundi Mediterrània i els Col·legis Oficials de nombroses especialitats sanitàries. Així mateix, el conveni compta amb la signatura del sector acadèmic amb les universitats Cardenal Herrera CEU, Universitat de València i Universitat Politècnica de València.