El municipi de Real ha realitzat durant els darrers anys una clara aposta per l’esport, amb la inversió de prop de 130.000 euros, procedents dels diferents programes de la Diputació de València, a la millora de les instal·lacions del Poliesportiu Municipal. Així ho ha traslladat l’alcalde de Real, Alejandro Blasco, a la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Ribera Alta per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha assegurat que «apostar per l’esport és potenciar les generacions del futur en qualsevol municipi», pel que ha considerat «molt positives» les inversions realitzades per l’equip de govern de Real en aquesta àrea. En aquest sentit, la vicepresidenta ha reivindicat «l’aposta per l’autonomia municipal» de la Diputació de València, «perquè cada Consistori puga valorar quina és la realitat del seu municipi i invertir els recursos en aquells projectes que resulten necessaris i contribueixen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania», ha remarcat.

En concret, el consistori de Real ha destinat 58.366 euros del Programa d’Inversions Financerament Sostenibles de 2016 a realitzar tasques de reparació en la Piscina Municipal. També s’han invertit altres 23.109 euros d’aquest mateix programa en millorar els accessos del Poliesportiu Municipal. De la mateixa manera que s’ha destinat una partida pressupostària per valor de 48.015 euros, inclosa al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de l’exercici 2016 –abans anomenat PPOS–, a efectuar tasques d’urbanització d’una parcel·la contigua a les instal·lacions esportives. Unes actuacions que, en el seu conjunt, han afavorit la presència d’una escola de futbol –que compta solament amb dones en els seus òrgans directius– i altra escola de pàdel, les quals aglutinen a més d’un centenar de xiquets i xiquetes no només de Real, sinó també d’altres localitats veïnes.

L’alcalde de Real, Alejandro Blasco, ha aprofitat l’ocasió per agrair la visita a la localitat de Maria Josep Amigó, alhora que ha lamentat l’absència de representants públics de la Corporació provincial «durant els darrers 14 anys». Blasco ha explicat que des de l’equip de govern municipal «entenem que tenim la necessitat de fomentar l’esport, especialment entre les generacions més joves, perquè considerem la pràctica esportiva fonamental, no només per mantenir una vida saludable, sinó també per establir entorns de sociabilitat», ha apuntat l’alcalde.

En el que va de legislatura el consistori de Real ha rebut 550.450 euros de la corporació provincial, entre els quals s’ha comptat per al present exercici 2017 amb 105.876 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) i altres 7.297 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 67.819 euros del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).

Rehabilitació d’edificis públics

Durant la seua estada al Real, la vicepresidenta ha tingut ocasió de conèixer diferents projectes de present i futur per al municipi. Entre aquests, destaquen les actuacions de rehabilitació i millora en diferents edificis de titularitat municipal. Aquest és el cas de l’Escola Infantil, el magatzem del parc Reial, l’edifici destinat als col·lectius i associacions municipals, la Casa de la Cultura, la Llar del Jubilat i el mateix Ajuntament. Actuacions, totes elles, que han comptat amb 34.693 euros dels IFS 2017. Als quals cal afegir altres 28.078 euros d’aquest mateix programa invertits en la reparació de pati exterior de l’Escola Infantil Maria Salvador de la localitat.

En última instància, des del Consistori s’ha tingut una especial atenció pels camins i vials del terme municipal de Real. Precisament, a través d’aquest mateix programa de la Diputació de València s’han destinat 32.215 euros per procedir a la pavimentació del camí Colmeners.