El municipi de Beniarjó ha invertit 76.495 euros procedents dels diferents programes de la Diputació de València en rehabilitar les instal·lacions del Poliesportiu Municipal, a més de millorar l’equipament esportiu de la localitat. Així ho ha traslladat l’alcalde de Beniarjó, Marc Estruch, a la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la recent visita efectuada a aquest municipi de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

Maria Josep Amigó ha assegurat que “apostar per l’esport és potenciar les generacions de futur en qualsevol municipi”, pel que ha considerat “molt positives” les inversions realitzades per l’equip de govern de Beniarjó en aquesta àrea. En aquest sentit, la vicepresidenta ha reivindicat “l’aposta per l’autonomia municipal” realitzada per la Diputació de València, “perquè cada consistori puga valorar quina és la realitat del seu municipi i invertir els recursos en aquells projectes que resulten necessaris i contribueixen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha remarcat.

En concret, s’ha comptat amb 31.584 euros corresponents al Pla SOM 2016, més altres 35.000 euros addicionals, per a la rehabilitació de les diferents pistes del Poliesportiu Municipal. De la mateixa manera, s’han destinat 9.911 euros del SOM 2017 per a la reposició d’una pista de pàdel i equipament de la pista esportiva. Seguint amb les instal·lacions de titularitat pública, també s’han invertit 49.125 euros del mateix SOM 2016 en l’ampliació dels pavellons de nínxols del Cementiri Municipal i l’adequació del seu interior.

L’alcalde de Beniarjó, Marc Estruch, ha incidit en que aquesta inversió realitzada en matèria d’infraestructures esportives “ens ha permès renovar de forma integral la piscina municipal i que aquesta siga de cloració salina”, a més “d’ampliar les instal·lacions i que els nostres veïns i veïnes tinguen una major oferta de propostes per a la pràctica esportiva”, ha explicat.

Premi de Poesia ‘Senyoriu d’Ausiàs March’

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Cultura, ha mostrat el recolzament i suport al Premi de Poesia ‘Senyoriu d’Ausiàs March’ de Beniarjó, una convocatòria que en aquest any 2017 ha celebrat la seua 38ena edició. A través de la nova línia d’ajudes orientada a concursos i premis literaris engegada recentment des del Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC), el consistori de Beniarjó ha disposat de 3.464,73 euros de la Corporació provincial per a la seua celebració.

El certamen literari de poesia ‘Senyoriu d’Ausiàs March’ està dotat amb un premi en metàl·lic de 3.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora en una editorial de reconegut prestigi.

El reconeiximent d’aquesta convocatòria s’ha anat incrementant progressivament fins a convertir-se en un dels guardons més prestigiosos de les Lletres Valencianes. No gratuïtament, personalitats tan importants com Vicent Andrés Estellés n’han format part del jurat. A més, alguns dels poetes que foren mereixedors del premi durant els anys 80 i 90 del segle passat, en el present són autors de primer nivell dintre del panorama literari valencià i estatal.

L’objectiu de la Regidoria de Cultura i Educació de Beniarjó, encarregada de la convocatòria del premi, és anar més enllà, tractant de bastir un projecte cultural al voltant del certamen, en col·laboració amb els centres escolars, les associacions del municipi i Saforíssims Societat Literària.