L’àrea de modernització i desenvolupament de l’administració electrònica, encapçalada per Ivan Marti, s’ha referit al procès de desenvolupament de la plataforma “I-pobles”. Aquesta plataforma, creada a 2017, té com a objectiu “una millora substancial tant en la feina del dia a dia com en la transparència i en el servei que donem als ciutadans”, segons paraules del diputat.
Aquesta plataforma serveix per a reduir el consum de paper dels ajuntaments, aplicant-se d’aquesta manera les lleis 39 i 40 de 2015. Aquestes lleis, entraren en vigor a l’octubre de l’any passat i el pròxim mes d’octubre entraran en vigor altres normatives que seran d’obligat compliment.
“I-pobles”, està destinada a localitats amb menys de 20.000 habitants i busca que els ciutadans puguen obtindre els seus certificats electrònics i fer els seus tràmits des de casa. A més es podrà veure l’estat d’un tràmit en tot moment i quin departament ha d’informar de la petició en qüestió, permetent la comunicació posterior i la notificació digital per part de l’ajuntament.
Durant 2017 s’han adherit 130 municipis, dels quals, 17 són els pobles pilot. Aquestes localitats (Albal, Alberic, Algar de Palància Bellús, Benifairó de la Valldigna, Bugarra, Bunyol, Corbera, Guadassuar, Manuel, Meliana, Pinet, Puçol, Rafelbunyol, Torrella, Vallada i Vallés) rebran els pròxims dies una visita del diputat per solucionar les mancances de l’aplicació i els dubtes que hagen pogut sorgir durant aquest període com usuaris de l’aplicació. Durant l’any passat els seus tècnics, regidors i alcaldes han rebut formació específica per a utilitzar aquesta plataforma.
Ivan Martí, ha mencionat que tot i que sols hi ha 130 sol·licituds d’adhesió hi ha “altres municipis que han estat preguntant i sabem d’altres que estan a l’expectativa per veure com funciona el projecte per també adherir-se”.
Per altra banda, Ivan Martí ha remarcat que moltes localitats ja tenen un sistema propi d’administració electrònica o que el tenen contractat amb empreses externes. En aquest cas, el diputat ha mencionat que moltes localitats estan esperant el venciment del contracte amb aquestes empreses i l’evolució de l’aplicació de la Diputació, posant èmfasi en que cada “ajuntament té la seua autonomia per decidir si vol adherir-se a aquest servei que els dona la Diputació de manera gratuïta o prefereixen optar per altres alternatives que hi ha al mercat o que ells mateixos poden fer”.