Els espais i edificis públics de Potries ja són accessibles per a tots els veïns gràcies a l’eliminació de les barreres arquitectòniques que s’ha realitzat amb les inversions de la Diputació de València. Per a la millora de l’accessibilitat del poliesportiu, la localitat ha comptat amb una inversió total de 33.393 euros dins dels programes d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i de Servicis i Obres Municipals (PSOM) de 2016, així com també una altra inversió de 52.221 euros per a la instal·lació d’un ascensor en la casa-Ajuntament dins del PSOM de 2016.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha assenyalat que «l’accessibilitat ha sigut molt important per a l’Ajuntament de Potries, cosa que es mostra amb les eliminacions de barreres arquitectòniques tant a la casa senyorial de l’Ajuntament com al Poliesportiu, a més de les inversions en la millora de la porxada de l’escola. Des de la Diputació tenim cada dia més clar que no ens equivoquem, perquè si són els alcaldes i les alcaldesses les qui decideixen on volen invertir en el seu poble, no ens equivoquem mai. Ningú millor que ells coneix quines són les necessitats del seu poble, i estem encantats de veure com de grans s’estan fent els nostres xicotets pobles».

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha aprofitat l’ocasió per a agrair a la Diputació de València el volum d’ajudes que arriben als municipis a través dels diferents plans provincials. Domínguez ha explicat que «un dels aspectes fonamentals per a nosaltres era fer accessibles tots els espais públics, per això hem treballat de valent per eliminar barreres arquitectòniques i facilitar l’accessibilitat per fer un poble més amable i un poble inclusiu on tots i totes capiam, fins i tot aquelles persones grans o joves amb dificultats motores. Amb les inversions de la Diputació hem instal·lat un ascensor a l’Ajuntament, hem adequat els espais del Poliesportiu, hem fet banys adaptats en la Casa de Cultura, per a que tots els veïns puguen accedir als espais de convivència del poble».

En el que va de legislatura el consistori de Potries ha rebut 596.533 euros de la Diputació, entre els que s’ha comptat per a l’últim exercici 2017 amb 84.975 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (PSOM) i altres 25.370 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 54.431 euros del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS). Durant els pròxims exercicis el municipi es beneficiarà de 187.793 euros corresponents al SOM biennal de 2018-2019.

Millora de l’eficiència energética i porxada per al pati multiusos

Durant la seua estada a Potries, la vicepresidenta també ha pogut conéixer diferents projectes de present i futur per al municipi. Entre estos destaca l’actuació per a la millora i adequació de les portes i finestres de la casa consistorial amb una partida de 20.209 euros inclosa en el PIFS de 2016, i la instal·lació d’un porxe en el pati multiusos de l’escola municipal que ha comptat amb una inversió de 45.787 euros dins del PIFS de 2015.