La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, dependent de l’Àrea de Cultura, presentarà aquest proper dimecres, 7 de febrer, la campanya de foment del valencià Les plantes aromàtiques, la qual inclou la terminologia de les principals espècies del nostre territori, com són la sàlvia, la malva-rosa, la sajolida, la murta o l’orenga, entre d’altres. L’acte tindrà lloc en la sala Alfons el Magnànim del Centre Museístic de la Beneficència, a partir de les 19:00 hores.

El cartell, obra de Joan Llopis Doménech, conté vint il·lustracions amb la denominació científica en llatí, la denominació estàndard i una segona denominació, com a forma secundària. Aquest forma part d’una campanya que pretén conèixer més i millor el nostre territori a través de les paraules que fem servir per a descriure’l i que es complementarà amb entrades en Facebook, Twitter i Instagram on es parlarà d’usos, costums, etimologia i anècdotes.

En l’acte de presentació hi intervindran el diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà; i l’expert en etnobotànica, Daniel Climent.

En acabar l’acte s’oferirà una mostra de productes i usos de les plantes aromàtiques a càrrec de l’herbolari Navarro.