El Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, inaugura el proper 22 de febrer l’exposició temporal València en blanc i negre III. El Cabanyal. Una mostra amb fotografies del segle XX en què es reflecteix la singularitat d’aquest barri de la capital del Túria.

L’exposició aborda la imatge i la construcció de la seua identitat al voltant de la pesca i les seues activitats relacionades. Unes activitats que han configurat un barri amb una identitat social diferenciada amb particularitats de llenguatge, costums, sociabilitat i fisonomia.

Aquesta singularitat és l’eix central de l’exposició, que mostra l’evolució del Cabanyal durant el segle XX, un període clau en la seua història. Les primeres instantànies es remunten a 1900, tres anys després de la seua incorporació a la ciutat de València. Les últimes daten de 1991, moment en què s’estava construint el passeig marítim i s’havien soterrat les vies del tren que dividien la ciutat.

Les fotografies estan realitzades per tres generacions de la família Vidal: Martín Vidal Romero (1872-1944), Luis Vidal Corella (1900-1959) i Luis Vidal Vidal (1936). Una saga de fotògrafs que ha ajudat a mantenir viva la història de la ciutat i que en aquesta ocasió ens apropen, a través de la seua obra, a un barri tan emblemàtic com singular, i que serveix de testimoni de la tenacitat d’un poble per conservar vives les seues tradicions.

L’exposició, composta per més de 80 fotografies, està comissariada per Manuel Cerdà, Luis Vidal i Robert Martínez i romandrà oberta al públic fins el 20 de maig de 2018.