La continuació de la restauració de la torre àrab d’Alfarb per a convertir-la en un museu local segueix endavant amb el suport econòmic de la Diputació, que al 2017 va invertir 40.000 euros en aquest projecte i que enguany optarà a les ajudes de Patrimoni que convocarà la corporació provincial. Així mateix, el consistori d’Alfarb comptarà amb una partida de 89.900 euros del pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2018 per a la rehabilitació del nou Ajuntament que s’adquirirà a l’antiga Societat de Montes.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó va poder visitar aquestes i altres obres que es realitzen amb l’ajuda de la Diputació, i va assenyalar que “amb les obres que s’han realitzat en la torre, el que han fet és posar-la en valor per tal de poder-la ensenyar al poble i obrir-la per posar un museu, si és possible. Tenint en compte que Alfarb és un poble que visita molta gent que fa ciclisme, per exemple, també entenem que és un reclam turístic important”.

Per la seua banda, l’alcalde del municipi, Santiago Cervera, va explicar sobre el projecte de la torre que “falta acabar de fer el terra, una escala, els accessos, i per a això hem sol·licitat una ajuda dels fons Feder i també sol·licitarem l’ajuda de Patrimoni de la Diputació que esperem que es convoque prompte”.

A més, l’alcalde d’Alfarb va detallar que la rehabilitació del nou ajuntament consistirà en “la reforma del que serà l’edifici, que ara mateix estem en procés d’adquirir-lo a l’antiga Societat de Montes, i on invertirem els IFS de 2018 per a reformar la terrassa, i a més també s’invertiran ajudes de la Conselleria i també una part de fons de l’ajuntament per tal d’adequar-lo com a nou ajuntament”.

El municipi d’Alfarb ha rebut des del 2015 un total d’inversions de la Diputació que ronda els 930.000 euros, incloent-hi els fons destinats en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) dels exercicis 2018-2019. Amb aquest finançament el consistori alfarbí ha avançat en projectes de gran importància per al municipi com l’auditori, el centre social i educatiu que albergarà la biblioteca, i l’adequació i reforma de diversos carrers i camins del terme municipal.