La infraestructura d’abastiment i sanejament d’aigua de Simat de la Valldigna, així com diversos trams de tubs de distribució d’aigua potable, han sigut renovats i adequats amb els fons de la Diputació. Així ho ha pogut comprovar la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, qui ha visitat el poble de Simat junt amb l’alcalde, Víctor Mansanet, i altres membres de la corporació local per conèixer de primera mà les distintes obres realitzades. El municipi de La Safor-Valldigna ha dedicat en aquestes actuacions 267.000 euros inclosos dins dels plans de Serveis i Obres Municipals (SOM) i també en el Plans d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

La vicepresidenta i l’alcalde, acompanyats per altres membres del consistori, han pogut conversar també amb diversos representants d’associacions locals i veïns de Simat en un encontre que ha tingut lloc a l’ajuntament i que s’emmarca en la política de transparència i portes obertes que promou l’equip de govern del municipi.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha ressaltat la seua satisfacció per veure que “quan nosaltres traslladem als nostres municipis que des de la Diputació primem l’autonomia municipal per tal de que els equips de govern decidisquen on volen invertir, si a més estos al seu torn demanen a la ciutadania que voten on volen invertir, com han fet ací en Simat de la Valldigna, doncs crec que el cercle es tanca i estem aconseguint que siguen les ciutadanes i ciutadans qui decidisquen on volen que arriben els diners que són de tots els valencians i de totes les valencianes”.

Amigó ha assenyalat també que “en Simat no s’han invertit els diners en obres faraòniques, i això és una cosa que estem constatant en tots els pobles que visitem. Han tingut claríssim que era molt important arreglar el clavegueram del poble, han dedicat recursos propis a realitzar millores importants en l’escola, i també la important actuació que ha dut a terme Divalterra per netejar la vorera del riu i que no s’inunde quan plou”.

Per la seua banda, l’alcalde de Simat de La Valldigna, Víctor Mansanet, ha valorat molt positivament les inversions de la Diputació en el municipi i ha afirmat que “mai l’Ajuntament de Simat havia rebut una ajuda tan important com la que ha proporcionat la Diputació des del 2015 amb la nova distribució dels recursos”. L’alcalde Mansanet també ha explicat que “hui hi ha una fluïdesa entre l’administració local i la ciutadania” i que “la Diputació ha fet una aportació molt important i que ha invertit en la gent, que és el més important per a nosaltres, i notem que les veïnes i veïns estan més contents”.

A més de la millora d’aquestes infraestructures d’aigua, els fons que ha rebut aquesta localitat des de 2015 també s’han destinat a fer accessibles i eliminar les barreres arquitectòniques de diversos espais del municipi com el carrer Mare de Déu de Gràcia o el carrer Sant Vicent. Aquestes i altres actuacions s’han realitzat amb els 920.000 euros totals que ha rebut Simat de la Valldigna en l’actual legislatura, incloent les partides assignades al PSOM de 2018 i 2019.

Així mateix, la Diputació, a través de l’empresa pública Divalterra, ha realitzat diverses tasques de neteja, desbrossament i adequació dels marges del riu Vaca que travessa la localitat i que eren necessàries per garantir la seguretat del riu.