El Museu de Prehistòria de València ofereix una programació “hiperconnectada” pel Dia i la Nit dels Museus

El Museu de Prehistòria de València, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació, celebrarà el Dia i la Nit dels museus amb una completa programació que per a les jornades dels dies 18, 19 i 20 de maig. La institució museística s’adhereix un any més a la proposta del Consell Internacional de Museus (ICOM) per a celebrar el Dia Internacional dels Museus 2018 que enguany es commemora amb el lema ‘Museus hiperconnectats: noves perspectives, nous públics’.

La missatgeria instantània, els telèfons intel·ligents, les aplicacions per comunicació ‘cara a cara’ o el correu electrònic son tecnologies que actualment regeixen la comunicació diària de la majoria de la població. Al voltant d’aquesta realitat, la ‘hiperconnectivitat’, girarà el programa d’activitats i visites que s’han dissenyat per a les jornades de portes obertes del museu.

Dia Internacional dels Museus

El divendres 18 de maig, entre les 10:00 i les 18:30 hores el Museu de Prehistòria convida als visitants a estar “Connectats amb el Museu!”. L’objectiu és connectar amb les col·leccions i els espais de treball més emblemàtics del Museu per descobrir les peces més representatives de les sales permanents i temporals així com els laboratoris i la biblioteca del Museu.

Per a les visites de grups, que tindran 60 minuts de duració, cal  concertar prèviament  a través del telèfon 963 883 579 o del correu electrònic  servici.visites@dival.es.  Els particulars que desitgen visitar el museu hauran d’arreplegar el tiquet en el punt d’informació del centre a partir del 15 de maig.

Nit Europea dels Museus: Connecta amb «L’enigma del Vas»

El dissabte dia 19 de maig, a partir de les 21:30 i fins a la 1:30 hores de la matinada, el Museu de Prehistòria ha preparat nombroses activitats amb la col·laboració de tot el seu personal que farà de la visita una ruta teatralitzada i entretinguda per a tots els públics.

Els visitants podran connectar amb els enigmes que guarda el Museu, començant per l’enigma del “Vas dels guerrers”, apuntant-te a les diferents visites comentades, tallers i activitats d’animació de la nit.

A més a més, podran vestir-se com a una dama o un guerrer iber i compartir l’experiència amb els seus amics i les seues amigues a les xarxes socials amb una fotografia recordatori d’eixa nit plena “d’Enigmes i altres històries”.

Cada visitant podrà fer un màxim de dues visites en la nit, que tindran una durada de 30 minuts i per a les que hauran de arreplegar el tiquet al punt d’informació a partir de les 21:30 del dia 19 de maig.

Les visites comentades i participatives tractaran de “L’enigma del Vas”, “Cultura ibèrica” i “Món Romà”.

Per als tallers de “L’enigma del Vas” hi haurà accés lliure respectant l’aforament màxim. El títol triat per a aquests tallers és “Rere els símbols del Vas, Anima el Vas!”  i “Tot sobre els cavalls en el món ibèric”.

Els participants de la nit que ho desitgen podran fer-se una fotografia recordatori de “L’enigma i altres històries” en un photocall accés lliure i amb connectivitat amb les xarxes socials del Museu. Tant la cafeteria com la llibreria estaran obertes durant la nit.

Cloenda del cap de setmana a la Biblioteca Infantil del Museu

El diumenge 20 de maig, entre les 10:00 i les 14:00 hores, els xiquets majors de quatre anys podran gaudir de l’animació «El Nil: un riu de construccions» dins del tema seleccionat “Egipte, una cultura hiperconnectada per un riu”. Les activitats d’animació tenen lloc a la sala de descans de la primera planta del museu.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *