La nova campanya de neteja de platges que desenvoluparà el Servei de Medi Ambient de la Diputació durant tot l’estiu comptarà amb quatre persones més amb contracte fixe i dos tractors nous que es sumen a la flota per tal de mantenir en bones condicions els arenals de 15 municipis valencians. Aquest programa estival s’inclou dins del pla anual de neteja i gestió de les platges que desenvolupa la Diputació d’acord amb la normativa ISO 14001, i que també realitza tasques de conservació i protecció dels cordons dunars i la seua biodiversitat.

“La campanya de neteja de platges no és únicament la campanya d’estiu, és un treball que es realitza al llarg de tot l’any perquè és molt important per a nosaltres mantindre en bon estat les nostres platges perquè són un motor econòmic i un reclam turístic clau per a les comarques valencianes i cal cuidar-les”, així ho ha afirmat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, durant la presentació de la nova campanya de neteja a Tavernes de la Valldigna.

La vicepresidenta de la Diputació i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han estat acompanyats en aquesta presentació per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor Quique Chofre. Durant l’acte s’han explicat els detalls de la nova campanya i s’han presentat tant l’equip d’operaris com els vehicles i la maquinària amb que es comptarà per realitzar les tasques de neteja.

Maria Josep Amigó ha assenyalat també que “ens alegrem de poder presentar més maquinària i de poder tindre més personal perquè entenem que és un servei primordial que hem de prestar en els mesos d’estiu, evidentment, perquè es duplica la població que ve a la platja, però també al llarg de tot l’any, perquè és un motor imprescindible per a la nostra economia, i també pel seu valor paisatgístic i mediambiental”.

El diputat Josep Bort ha indicat per la seua banda que “des de la Diputació realitzem una gestió integral de la platja amb una maquinària específica per a la part més humida de la platja i una altra per a la zona més seca, sempre protegint el cordó dunar i tenint en compte la biodiversitat única d’aquestes àrees”. “El servei que prestem és d’una elevada qualitat, i així ens ho fan saber els municipis, la qual cosa ens produeix una gran satisfacció i ens encoratja a seguir i millorar cada any amb més formació del personal i maquinària”, ha afegit.

Les tasques de neteja s’escometran des de l’1 de juny fins al 30 de setembre amb un equip humà de 13 mecànics i conductors, 1 capatàs i 1 cap de secció, el que suposa un increment de 4 treballadors fixes al servei. Els operaris comptaran amb dos tractors nous que es sumen a la flota de 15 tractors, 15 màquines de neteja de platges, 3 camions per al transport de residus, 4 furgonetes per al transport del personal i 1 vehicle tot terreny.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat que “aquesta campanya és molt important perquè permet posar en valor un dels principals recursos que tenim a la nostra terra com són les nostres platges”, i ha insistit en “la gran importància que té no embrutar les platges, és clau que des de totes les administracions conscienciem els usuaris que la platja no s’ha d’embrutar i que s’ha de cuidar”.

La campanya d’aquest estiu per a la neteja de platges inclourà les dels municipis de Puçol, El Puig de Santa Maria, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios i Meliana, a la zona Nord, i les localitats de Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles a l’àrea sud de les comarques valencianes. En total, les tasques s’estendran a una superfície total de 500.000 m2 de platja i 20.000 m de línia de costa.

En quant a la inversió de la Diputació, la campanya d’estiu de 2018 comptarà amb una partida total de 423.000 euros, dels que 60.000 es dedicaran al subministrament de la maquinària necessària per a realitzar la neteja. Amb aquests fons la corporació provincial sufragarà el 87% del cost total de la campanya, mentre que els ajuntaments finançaran el restant 13%. La inversió total que realitza la institució provincial a l’exercici de 2018 és del voltant d’1,2 milions d’euros.