Els alumnes del CEIP Tomàs Albert d’Albuixec han participat al taller de sensibilització ambiental “La biomassa forestal. Energies renovables” en el marc del Concurs Ambiental Escolar que desenvolupa la Diputació de València i que inclou distintes activitats pràctiques als centres on algun dels seus alumnes ha resultat vencedor del concurs.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat el CEIP Tomàs Albert  per acompanyar els alumnes durant les activitats del taller i per fer entrega dels premis i els diplomes als distints alumnes participants en una jornada que ha coincidit amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

Josep Bort ha assenyalat que “les escoles són el cau on hem de treballar la conscienciació i la sensibilització de cara a mantenir un planeta en condicions per a que les generacions futures puguen gaudir, igual que estem gaudint nosaltres, d’esta vida que ens han regalat”.

“Aquesta col·laboració amb les escoles de les comarques valencianes ens permetrà elaborar un calendari mediambiental que senyala les dates més rellevants, i a través del Concurs fem partícips a les xiquetes i xiquets de la importància de cuidar el medi ambient, perquè ells són al final els garants del nostre medi ambient per al futur”, ha afegit.

Per la seua banda, la directora del centre, Maria Luisa Aranda, ha mostrat la seua satisfacció amb el programa de sensibilització infantil i ha explicat que “enguany, dos de les nostres alumnes han resultat guanyadores del concurs i els treballs que presentaren apareixeran al calendari mediambiental”.

L’edició del Concurs Ambiental Escolar que es realitza enguany és la sisena que du a terme l’àrea de Medi Ambient i ha comptat amb la participació de quasi 3.800 alumnes de 73 centres de totes les comarques valencianes. Aquest concurs es realitza amb la col·laboració dels ajuntaments i treballa la sensibilització sobre la importància del medi ambient amb els alumnes.

El concurs està dirigit als estudiants de 4t, 5é i 6é de primària dels centres públics i concertats, i amb els treballs dels guanyadors es confeccionarà un calendari mural on apareixeran les efemèrides ambientals i que servirà de ferramenta de sensibilització ambiental. Per primera vegada, aquest calendari també serà sonor i inclourà una cançó i un treball audiovisual mitjançant la inserció d’un codi QR.

A més de formar part del calendari mural, els guanyadors també han sigut guardonats amb entrades per al Bioparc de València, a banda del diploma i l’embolcall reutilitzable per dur l’esmorzar que se’ls ha entregat a tots els participants.

Aquest embolcall reutilitzable és un producte lliure de Bisfenol A que es pot convertir en una tovallola anti-taques, ajustable i fàcil de netejar, i que a més es pot llavar amb la rentadora. L’embolcall s’acompanya amb un document on es detallen les emissions de diòxid de carboni (CO2) que un escolar i un col·legi poden estalviar al llarg del temps amb el seu ús.